HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi ADIM Üniversiteleri Toplantısına Katıldı
14 Haziran 2022, Salı
Uşak Üniversitesi ADIM Üniversiteleri Toplantısına Katıldı

ADIM Üniversiteleri Birliği Rektörler ve İdari Grup Toplantısı, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ev sahipliğinde, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile birliğe üye üniversitelerin rektörleri ve idarecilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Uşak Üniversitesi İdari Heyeti, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Adım Üniversiteleri Rektörler ve İdari Grup toplantısına katıldı.

İki gün boyunca devam eden toplantının açılış töreninde konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, 2001 yılında 4 üniversiteyle kurulan ADIM Üniversiteleri Birliği’nin bugün 19 üniversiteyle eğitim-öğretim, Ar-Ge, teknik hizmetler ve sosyal- kültürel hizmetler alanlarında üniversiteler arası iş birliğini geliştirdiğini ve ortak girişimlerde bulunduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Erol Özvar, “Kampüsün içinde değil ama şehrin içinde yaşamak suretiyle öğretim elemanlarımızın yaşadıkları şehirlere fevkalade önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Siz değerli yöneticilerden, rektör arkadaşlarımdan beklediğim önemli hususlardan biri de bünyenizdeki öğretim elemanlarının sadece laboratuvarlarda, sadece dersliklerde, sadece ofislerde çalışmalarını sağlamak değil, en az bunun kadar içinde yaşadıkları şehirle temas ettirecek mutlaka vesileler meydana getirmeniz, etkinlikler, toplantılar tertip etmeniz, bölgenin insanlarıyla, hocalarımızı ve öğrencilerimizi bir araya getirerek şehrin gelişmesine katkı sağlamanızdır. Hocalar, tabiri caizse fildişi kulelerinde yaşayan insanlar değildir. Eski geleneklerde olduğu gibi öğretim elemanları, bilim insanları, insanlarla temas ederek, sosyalleşerek, ürettiği bilgiyi ve tecrübeyi çevresine mutlaka aktarmak ve onlarla etkileşim içine girmek zorundadır.” dedi.

Prof. Dr. Özvar, üniversitelerden sahip olmalarını bekledikleri en önemli misyonların başında, bulundukları şehirlerin iktisadi gelişmelerine ve sınai kalkınmalarına, ellerindeki bilgi birikimi, beşeri sermayeleri ve akademik kadrolarıyla destek vermelerinin geldiğini sözlerine ekledi.

Açılış törenin ardından program, rektörler, genel sekreterler, basın müşavirlikleri, kalite koordinatörlükleri, öğrenci işleri daire başkanlıkları, personel daire başkanlıkları, hukuk müşavirlikleri, kütüphane daire başkanlıkları ve bilgi işlem daire başkanlıkları arasında gerçekleştirilen toplantılar ile devam etti.

Toplantının ikinci gününde ise gerçekleştirilen genel değerlendirme toplantısında tüm idari birimlerin sunumları ile alınan yeni kararlar tüm katılımcılar ile paylaşıldı.