HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İstanbul Finansal Kurumlar Gezisi Gerçekleştirildi
13 Haziran 2022, Pazartesi
İstanbul Finansal Kurumlar Gezisi Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Borsa Finans topluluğu tarafından 3 Haziran tarihinde İstanbul Finansal Kurumlar gezisi düzenlendi. Gezi kapsamda Merkezi Kayıt Kuruluşu Aş. (MKK), Borsa İstanbul AŞ. (BIST) Türkiye Sermaye Piyasası Birliği (TSPB), Yapı Kredi Yatırım AŞ. ve Ziraat Yatırım AŞ ziyaret edildi.

Borsa İstanbul grubu ziyareti MKK’nın ev sahipliğinde başladı. Öğrencilerimiz MKK Genel Müdürü Ekrem Arıkan’ı ziyaret etti. Arıkan, Türkiye Menkul Kıymetler tarihini anlatan, kurum tarafından hazırlanmış bir kitap hediye etti. Ziyaretin ardından, konferans salonunda MKK ve BIST yetkilileri tarafından bilgilendirici sunumlar yapıldı. Daha sonra Borsa Grup kampüs alanı gezildi. Borsa Seans salonu, Borsa açılış ve Gong tören alanı öğrencilerimiz tarafından en çok ilgi çeken yerler oldu.

Gezinin öğleden sonraki bölümünde, Türkiye Sermaye Piyasası Birliği (TSPB), Yapı Kredi Yatırım AŞ ve Ziraat Yatırım AŞ ziyaret edildi. TSPB ziyaretinde birlik genel sekreteri Serdar Sürer, genel sekreter yardımcısı Elif Gönençer, Uzman Ceylan Anıl ve TSPB eğitim müdürü Gökhan Büyükşengür, TSPB ve Türk Sermaye Piyasalarının bugünkü durumu ve geleceği ile ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirdiler. Gezinin üçüncü bölümünde ise öğrenciler, iki ayrı ekip halinde Ziraat Yatırım A.Ş. ve Yapı Kredi Yatırım A.Ş ziyareti yaptılar. Ziyaretlerde kurum temsilcileri, sermaye piyasalarında gerçekleştirdikleri işlemler, staj ve iş olanakları hakkında öğrencilerimize bilgi verdiler. Gezi İstanbul şehir turu ile son buldu.

Farklı fakülteler ve bölümlerden öğrencilerin katıldığı gezide Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Ercan Özen ve Doç. Dr. Ersan Ersoy öğrencilere eşlik etti.