HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Vali Ergün’den Rektör Savaş’a İade-i Ziyaret
7 Haziran 2022, Salı
Vali Ergün’den Rektör Savaş’a İade-i Ziyaret

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’a iade-i ziyarette bulundu. Vali Yardımcısı Eyüp Fırat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ve Prof. Dr. Kenan Taş’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Rektör Ekrem Savaş, Vali Dr. Turan Ergün’e Uşak Üniversitesi hakkında bilgilendirme yaparak, kurumlar arası işbirliğinin arttırılması ve müştereken yürütülebilecek projelere ilişkin bilgiler verdi.

Uşak’a atandığını öğrendiğinde ilk incelediği kurumlardan birinin Uşak Üniversitesi olduğunu belirten Vali Ergün, araştırmaları sonucu üniversitesinin gelişiminden çok mutlu olduğunu ifade etti. Rektör Savaş eşliğinde kampüsü gezen Vali Ergün, Türkiye’de bir ilk olan Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret ederek, merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yapılan tasarımları çok beğendiğini belirten Vali Dr. Turan Ergün, Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezinin çok kısa bir sürede ulusal ve uluslararası başarılar elde etmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

DTS Tasarım Merkezini gezen Vali Ergün, stadyum ve ardından Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Binasını ziyaret etti. Tıp Fakültesindeki derslikleri ve laboratuvarları gezen Ergün, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ergün, her geçen gün daha da büyümekte olan Uşak Üniversitesinin yapmış olduğu çalışmalarla, ilimize ve bölgemize önemli katkılar sağladığını ve bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.