HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Yazar Yusuf Kaplan Uşak Üniversitesinde Öğrencilerle Buluştu
3 Haziran 2022, Cuma
Yazar Yusuf Kaplan Uşak Üniversitesinde Öğrencilerle Buluştu

Uşak Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet (ADEM) Topluluğu tarafından ve Genç Memur-Sen işbirliğinde “Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik” adlı konferans gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür merkezinde düzenlenen konferansta Yazar Yusuf Kaplan konuşmacı olarak yer aldı.

Konferansa Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Melih Mehmet Çetinkaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan ADEM Topluluğu Başkanı İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Mustafa Çetin, topluluğunun insanlık için iyilik meşalesi sloganıyla; zamanın gençlere yüklemiş olduğu sorumluluğun bilinciyle, adalet, ehliyet, eminlik, duyarlılık, kardeşlik, hoşgörü, iyilik, barış, sevgi, paylaşma ve dayanışma temelinde uzun soluklu kutlu bir yürüyüşü, tarihinden aldığı mirasla bugün sürdürmeyi ve yarına taşımayı gaye edindiğini belirterek topluluk olarak düzenledikleri konferansa konuşmacı olarak katılan Yusuf Kaplan’a teşekkür etti.

Konferansın açılış konuşmasında Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Bu salon birçok konuşmacıya ev sahipliği yaptı. Bundan 15 gün önce Halis Aydemir hocamızı burada ağırladık, gençlerle bir araya getirdik. Bugün de Yusuf Kaplan’la gençlerimizi bir araya getirdik. Uşak Üniversitesi olarak hemen hemen her ay bir düşünür, bir fikir adamı ile öğrencilerimizi buluşturmaya çalışıyoruz. Etkinliğe katkısı olanlara ve Yusuf Kaplan’a teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

Yusuf Kaplan, “Bir toplumun başına gelebilecek en büyük felaket başına ne geldiğini bilmemesidir.’’

Araştırmacı-Yazar Yusuf Kaplan yaptığı konuşmada çağrısı çağını kuramayan bir çağın, çağ olmadığının altını çizerek; “Yanlış başlangıçların doğru sonucu olmaz, yanlış soruların doğru cevabı olmaz. İki asırdır yanlış başlangıçlar mı yapıyoruz? Evet. Yanlış soru mu soruyoruz? Evet, yanlış soru soruyoruz. Sürekli, aynı sorunları yaşıyoruz bu yüzden. Kangrene dönüşüyor ve inanılmaz bir şekilde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor bu ülkenin çocukları. Dünya bizi bekliyor, tarih bizi bekliyor. Tarih bu toplumu bekliyor. Allah insana üç meleke lütfetti. Akıl, kalp ve ruh. Akılla bilirsin, kalple bulursun, ruhla olursun. Tarihte biz bu üçünü de kullanarak yükseldik. Bir toplumun başına gelebilecek en büyük felaket başına ne geldiğini bilmemesidir. Daha kötüsü de bilemediğini bilemesidir. Ve en kötüsü de nedir biliyor musunuz? Celladına aşık edilmesi, tasmalı çekirgelere dönüştürülmesidir.’’ ifadelerini kullandı. Ayrıca Yusuf Kaplan öğrencilerin sorularını cevapladığı konferansta aynı zamanda Türk Medeniyet Tarihi ile İslam Medeniyet tarihi hakkında merak edilenlere de yanıt verdi.

Öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Memur-Sen Uşak İl Başkanı Muhammed Aloğlu, Yusuf Kaplan’a teşekkür plaketi verdiler.