HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Öğrencilere TÜBİTAK BİGG, 2209 A ve 2209 B Programları Anlatıldı
25 Mayıs 2022, Çarşamba
Öğrencilere TÜBİTAK BİGG, 2209 A ve 2209 B Programları Anlatıldı

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından, Ziraat Fakültesi öğrencilerine “TÜBİTAK BİGG, 2209 A ve 2209 B” programlarının tanıtıldığı bilgilendirme günü gerçekleştirildi.

Etkinliği ilk bölümünde, UTTO Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Atike İnce Yardımcı tarafından Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin tanıtımı yapılarak, akademisyenlere, öğrencilere ve sanayicilere verilen desteklerden bahsedildi. TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programının başvuru süreçleri, uygulama esasları, destek süresi ve miktarı, başvuru koşulları ve teknoloji geliştirme bölgeleri destekleri hakkında bilgi verildi.

Etkinliğin son bölümünde, UTTO Proje Destek Birimi Öğretim Görevlisi Dr. Gülşah Başkan tarafından, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek miktarı, başvuru koşulları, proje ekibinin oluşturulması, başvuru esnasında gerekli belgeler ve proje değerlendirme kriterleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Uşak üniversitesi öğrencilerinin kariyer süreçleri boyunca girişimciliğin ve proje başvurularının öneminin anlatıldığı etkinlik, katılımcılarının sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.