HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Gerçekleşti
20 Mayıs 2022, Cuma
Uşak Üniversitesinde Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türk Hemşireler Derneği Uşak Şubesi ve Sağlık Topluluğu iş birliği ile 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla kutlama etkinlikleri yapıldı.

Etkinlikler kapsamında Kızılay’a Kan Bağışı, Yeşil Pedal Bisiklet Topluluğu işbirliği ile ‘Kampüs İçi Bisiklet Turu’ ve Hemşirelik Haftası Sempozyumu gerçekleştirildi.

Rektörlük Binası önünden başlayan bisiklet turuna Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özcan, fakülte öğretim elemanları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katılarak sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımına dikkat çektiler.


Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen Hemşirelik Haftası Sempozyumunun açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öntuğ, hemşireliğin şefkat, sabır ve büyük bir özveri gerektirdiğini belirterek hemşirelerin toplum sağlığı açısından önemine değindi. Öğrencilerin bu tür etkinliklere katılımının önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Öntuğ, sempozyuma katılan konuşmacıların öğrencilere deneyimlerini aktardıklarını, verdikleri bilgilerin öğrenciler için oldukça kıymetli olduğunu ifade ederek ‘‘Milletimize ülkemize faydalı birer sağlık çalışanı olabilmeniz amacıyla tertip edilen bu sempozyumdan istifade edeceğinizi düşünüyorum. Sempozyuma katılan tüm konuşmacılara teşekkür ediyorum. Hemşirelik Haftasını kutluyorum.’’şeklinde konuştu.   

Prof. Dr. Kadir Özcan, “Küresel sağlığı güvence altına almak için hemşireliğe yatırım yapın ve haklarına saygı gösterin.”

Yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının özlük hakları hakkında bilgi veren Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Kadir Özcan; hemşirelerin, öncü bir ses ve küresel sağlığı güvence altına almak için hemşireliğe yatırım yapılmasını ve haklarına sahip çıkılmasını arzuladıklarını belirterek; “Türkiye’de toplam 141 hemşirelik lisans programında yaklaşık 1000 öğretim elemanıyla geleceğin hemşireleri yetiştirilmeye devam edilmektedir. Bu programlardan biri olan Uşak Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü olarak hedefimiz; nitelikli ve kaliteli hemşirelik bakım hizmeti sunabilen, etik ilkelere ve insan haklarına saygılı, özgüvenli ve lider hemşireler yetiştirebilmektir.”dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Feyza Bülbül ise yaptığı konuşmada, hemşirelik mesleğinin doğumdan ölüme, bulaşıcı olmayan hastalıklardan enfeksiyon hastalıklarına, akıl sağlığından kronik durumlara, hastanelerde, topluluklarda ve evlerde herkes için erişilebilir, birey merkezli, bütüncül bakım sağlayan sağlık profesyonelleri olduğunu aktararak Hemşirelik Haftası kutlamalarına katkı sunan ve destek olan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Uşak Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Sempozyumda, Türk Hemşireler Derneği Uşak Şube Başkanı Hemşire Meltem Tüney; ‘Türk Hemşireler Derneği Uşak Şubesinin Tanıtımı’, Hemşire Sümeyra Özdemir; “Alandan Deneyimlerin Paylaşılması” başlıklı sunumlarını yaparken, sempozyuma çevrimiçi katılan İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma Eker; ‘Geleceğin Hemşireleri Dijitalleşen Dünyaya Hazır mı?’ ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Serap Özdemir ‘Hemşirelik Bakım Uygulamalarında Teknolojinin Kullanımı’ adlı sunumlarını gerçekleştirdi.

Sempozyum, katılımcılara ve etkinliklere destek olanlara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.