HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Ziraat Fakültesi Öğrencilerimizden Makale Yarışmasında Büyük Başarı
17 Mayıs 2022, Salı
Ziraat Fakültesi Öğrencilerimizden Makale Yarışmasında Büyük Başarı

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) tarafından düzenlenen “Bitki Islahçıları Günü” kutlamaları etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen makale yarışmasında, Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri büyük başarı yakaladı.

Bu yıl Antalya Akdeniz Üniversitesinin ev sahipliğinde 11 Mayıs tarihinde düzenlenen etkinlikte, “Bitki Islahının Ulusal Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilirliğindeki Önemi" makale yarışması yapıldı. Türkiye'deki Ziraat Fakültesi Tarla ve Bahçe Bitkileri Bölümleri öğrencileri arasında, Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi son sınıf öğrencisi Merve Baş hazırladığı makale ile bu alanda birinci oldu. Tarla Bitkileri Bölümü son sınıf öğrencisi Buse Şefika Aydın ve Bahçe Bitkileri Bölümü son sınıf öğrencisi Özlem Özmutlu ise ödüle layık görüldü.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Üniversitemizin öğrencileri, öğrenim gördükleri alanlarda yarışmalara projeleriyle değer katmaya ve ödüller kazanmaya devam ediyor. Bu makale yarışmasına katılan ve ödül alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bizleri bu başarılarıyla gururlandıran kıymetli öğrencilerimiz, üniversitemizin eğitim kalitesini açıkça ortaya koymaktadır. Öğrencilerimizin başarılarının, diğer öğrencilerimizi de teşvik etmesini ve örnek olmasını temenni ediyorum.” dedi.