HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Finans Zirvesi Gerçekleştirildi
14 Nisan 2022, Perşembe
Finans Zirvesi Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü ve Borsa Finans Topluluğu tarafından “Finans Zirvesi IV - Dijitalleşme ve Sermaye Piyasası Kurumlarında Güncel Dinamikler’’ adlı etkinlik gerçekleştirildi. Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Batmaz, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Genel Sekreteri Serdar Sürer, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB)  Genel Sekreter Yardımcısı Elif Gönençer, Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ. İnsan Kaynakları (MKK) Yöneticisi Fatih Gümüş, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Acar, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ercan Özen, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Necla Kuduz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Nihat Batmaz, “Bugün uzun bir yolu aşarak buraya size değerli bilgiler sunmaya gelen misafirlerimize hepiniz nezdinde teşekkür ediyorum. Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan siz değerli öğrencilerimiz özellikle de sermaye piyasaları hakkında edineceğiniz bilgi, okulu bitirdikten sonra size birçok alanda ışık tutacak, yol gösterecek bilgilerin başında gelmektedir.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ yaptığı konuşmada üniversite olarak bu tür etkinliklere değer verdiklerini aktararak, “Hocalarımız her ne kadar derslerde konuları detaylıca anlatsalar da piyasanın içinde olan önemli isimlerin deneyimlerini aktarması öğrencilerimiz için büyük bir tecrübe kaynağıdır.” şeklinde konuştu.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Ercan Özen’in yaptığı panelde, TSPB Genel Sekreteri Serdar Sürer, TSPB Genel Sekreter Yardımcısı Elif Gönençer, MKK AŞ. İnsan Kaynakları Yöneticisi Fatih Gümüş ve TDUB Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Acar; Sermaye Piyasası Lisanslama sınavları ve piyasalardaki gelişmeler ve bireysel yatırımcı davranışları, sermaye piyasası ve doğru yatırım, finansal piyasalar, TSPD etkinlikleri, geleceğin trend meslekleri, lisanslama sınavları, gayrimenkul yatırımlar, teknoloji ve inovasyon başlıkları altında sunum gerçekleştirdiler.

Öğrencilerin sorduğu soruların cevaplanmasının ardından panel, Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ’un katılımcılara üniversitemiz adına teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.