HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / CNN Türk Muhabiri Mücahit Topçu Uşak Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu
8 Nisan 2022, Cuma
CNN Türk Muhabiri Mücahit Topçu Uşak Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

Uşak Üniversitesi Genç İletişimciler Topluluğu tarafından gerçekleştirilen kariyer söyleşileri programının konuğu CNN Türk Muhabiri Mücahit Topçu oldu. Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirilen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Genç İletişimciler Topluluğu Danışmanı Öğretim Görevlisi Ali Mutlu Genç İletişimciler Topluluğu olarak sektörün önemli isimleriyle öğrencileri bir araya getiren programlara önem verdiklerini belirterek “Bugün burada ülkemizin en önemli haber kanallarından birinin önemli bir muhabirini ağırlamaktayız. Ukrayna’dan ayağının tozuyla üniversitemize gelen ve yoğun programı arasında bizlere vakit ayıran Mücahit Topçu’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ yaptığı konuşmada özellikle Ukrayna Rusya Savaşını CNN Türk ekranlarından aktaran Mücahit Topçu’yu Uşak Üniversitesinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Öntuğ;  İletişim Fakültesi olarak sektör temsilcileri ve öğrenci buluşmalarına önem verdiklerini belirterek, “Öğrencimiz için faydalı olacak, öğrencilerimize yeni ufuklar açacak sektörün istek ve taleplerini öğrencilerimize anlatacak buluşmaları önemsiyoruz. Bu bağlamda CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu’ya öğrencilerimize katacağı değerli katkılar için şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Program moderatörü Büşra Kapancıgil tarafından sahneye davet edilen Mücahit Topçu Uşak Üniversitesinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Soru cevap şeklinde geçen söyleşi de Mücahit Topçu öğrencilere Ukrayna ve Zeytin Dalı Harekâtı bölgesinde yaşadıkları deneyimleri aktardı. Topçu; iletişim fakültesi öğrencilerinin şimdiden sektöre hazırlık yapmaları gerektiğinin altını çizerek öğrencilik döneminden itibaren uygulama çalışmalarının aslında öğrencileri sektöre hazırladığını ifade etti. Muhabirlik mesleğinin sıkıntı ve sorunlarını da anlatan Mücahit Topçu öğrencilerin sorduğu bütün sorulara cevap verdi. Program Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Öntuğ’un Mücahit Topçu’ya plaket takdiminden sonra sona erdi.