Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş Öğrencilerle İftarda Buluştu
6 Nisan 2022, Çarşamba
Rektör Savaş Öğrencilerle İftarda Buluştu

Uşak Üniversitesinde İftar Vakti

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Murat Öntuğ ile Prof. Dr. Kenan Taş, Ramazan ayının ilk iftarında öğrencilerle birlikte oruçlarını açtılar. Öğrenci Yaşam Merkezinde yer alan yemekhanede incelemelerde bulunan Prof. Dr. Savaş, iftar saatini bekleyen öğrencilerin masalarını gezerek, iftar öncesi onlarla bir süre sohbet etti. Rektör Ekrem Savaş, “Pandemi seyrinin hafiflediği şu günlerde mübarek Ramazan ayında öğrencilerimizle iftar sofralarında yeniden buluşmak ve onlarla ayını masada orucumuzu açmak bizleri çok mutlu ediyor. Bu yılki ilk iftarımızı öğrencilerimizle beraber gerçekleştirmek, onlarla birlikte yemek sırası beklemek ve aynı masada yeniden buluşabilmek geçtiğimiz iki yıllık pandemi süreci düşünüldüğünde paha biçilemez bir nimet. Ramazan ayı vesilesiyle şunları da iletmek istiyorum; kavuştuğumuz Ramazan ayının, tüm Dünya’da yaşanan olumsuzlukların, zulümlerin ve problemlerin çözüldüğü, açlığın, sefaletin ve yoksulluğun son bulduğu bir ay olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyor, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını diliyorum. Ramazan-ı Şerif’in Milletimiz, İslam Âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ekrem Savaş ayrıca iftar saatleri göz önünde bulundurularak Ramazan ayı boyunca akşam yemekleri saatinin 20.30'a kadar uzatıldığını ifade ederek, öğrencilere en kaliteli hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi.