HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Türkiye Arkeoloji Araştırmaları Webinarının Dördüncüsü Gerçekleştirildi
5 Nisan 2022, Salı
Türkiye Arkeoloji Araştırmaları Webinarının Dördüncüsü Gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle ve Uşak Üniversitesi Lidya Bölgesi Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bursa Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Araştırmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Arkeologlar Derneği Bursa Şubesi ve Arkeolojihaber işbirliğinde düzenlenen “Güncel Araştırmalar ve Yaklaşımlar” temalı Türkiye Arkeoloji Araştırmaları Webinarının dördüncüsü 25-27 Mart tarihleri arasında Arkeolojihaber YouTube (www.youtube.com/arkeolojihaber) kanalından canlı olarak gerçekleştirildi.

“Müzelerde Eğitim ve Çocuklar İçin Kültürel Miras” temalı açılış oturumunu çok sayıda bilim insanı ve arkeoloji sever ilgiyle izlerken, arkeolojik araştırmaların tartışıldığı oturumlarda, Türkiye’nin doğusundan batısına birçok kazı ve yüzey araştırması projesinin güncel sonuçları tartışıldı.

Prof. Dr. Mustafa Şahin moderatörlüğündeki webinara, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Müzeler Dairesi Başkanı Bülent Gönültaş, Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Yusuf Kıraç akademisyenler ve arkeoloji severler katıldı.