Ana Sayfa / Haberler / Ab-ı HAYAT Proje Etkinlikleri Başladı
29 Mart 2022, Salı
Ab-ı HAYAT Proje Etkinlikleri Başladı

Türk Kızılay’ı Şenlendirme projesi kapsamında; Sivaslı Kaymakamlığı, Karahallı Kaymakamlığı, Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Türk Kızılay Uşak Şubesi, Sivaslı Yerel Eylem Grubu Derneği ve Karahallı Yerel Eylem Grubu Derneği paydaşlığında hayata geçirilen ‘Ab-ı HAYAT’ projesi etkinlikleri, Sivaslı ve Karahallı ilçelerinde bir dizi etkinlikle başladı. Gelecek nesillere temiz su kaynakları bırakabilmek için farkındalık oluşturma, günlük yaşamımızda su tasarrufu için perlatör dağıtımı ve kişilerin günlük hayatlarında su tasarrufu yapma alışkanlığı kazandırılması amaçlanan proje kapsamında ‘Dünya Su Günü’ dolasıyla düzenlenen etkinliklerde, küresel su krizi ve su tasarrufu yapmanın önemi anlatıldı.

Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşen Melda Çolak’ın konuşmacı olarak yer aldığı toplantılarda, suyun insan yaşamı için önemi anlatılırken, dünyada tükenen su kaynaklarına dikkat çekildi. Konuyla ilgili yeni çözüm yollarının üretilmesine değinen Doç. Dr. Çolak, dünyada birçok yerde temiz ve güvenli suya erişilemediğini ifade etti. Küresel su krizi ile mücadele etmek için harekete geçilmesi gerektiği vurgulayan Çolak, su tasarrufu için günlük yaşamımızda ve tarımda neler yapılabileceğini anlatarak, yaşamımızın kaynağı olan suyun doğru kullanımına dikkat çekti.