HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinden Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği
25 Mart 2022, Cuma
Uşak Üniversitesinden Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği

Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğü tarafından 22 Mart tarihinde “Dünya Down Sendromu Farkındalık” günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, down sendromlu bireylerle projeler yürüten İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Meral Özçınar ile “Sosyal ve Kültürel Hayatta Down Sendromlu Bireyler” adlı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Engelsiz Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Engelsiz Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter’in moderatörlük yaptığı söyleşide, Doç. Dr. Özçınar down sendromlu bireylerle yürüttüğü "InOrchestra" ve ‘‘Act Able’’ adlı uluslararası projeler hakkında bilgi verdi. Özçınar, yürüttükleri projeler sayesinde down sendromlu bireylerin göstermiş olduğu zihinsel gelişmeleri paylaştı.

Söyleşinin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ’un günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından, etkinliğe sağlamış oldukları katkılarından dolayı Doç. Dr. Meral Özçınar’a ile Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter’e teşekkür belgelerini takdim edildi. Etkinlik sonrasında, üniversitemiz özel eğitim topluluğu öğrencilerinin ve Engelsiz Birim Koordinatörlüğü çalışanlarının katılımıyla ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi.