HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Öğrencilerinden Ege Bölgesi Kariyer Fuarına Yoğun İlgi
24 Mart 2022, Perşembe
Uşak Üniversitesi Öğrencilerinden Ege Bölgesi Kariyer Fuarına Yoğun İlgi

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF’22), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde 20 üniversitenin katılımıyla 21 ve 22 Mart’ta Fuar İzmir’de gerçekleşti.

Fuara 65 bin öğrenci ve 600’ün üzerinde şirket katıldı. “Yetenek Her Yerde” sloganıyla iş dünyası ile öğrencileri bir araya getiren fuarda; 33 mülakat atölyesi, 29 seminer, 19 panel, 13 sosyal etkinlik, 8 söyleşi, 9 sergi yer aldı. Firmalarla birebir görüşme fırsatı bulan öğrenciler, fuar boyunca yapılan mülakat simülasyonları, atölye çalışmaları, etkinlik ve sunumlara da büyük bir ilgi gösterdi.Uşak Üniversitesi öğrencileri katılımları için ulaşım kolaylığı sağlanarak otobüslerle EGEKAF’a götürüldü. Üniversitemiz adına kurulan stantlarda Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı bölümünde okuyan öğrencilerimizin oluşturdukları koleksiyonlardan parçalar, Seramik bölümünde okuyan öğrencilerimizin yaptıkları eserler ve Ziraat Fakültesinin yetiştirdiği bitki ve tohumlar sergilendi.

Fuarın son gününde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Üniversite Sanayi İlişkileri: Ege Modeli" söyleşisinden sonra fuara katılım sağlayan üniversite yetkililerine katılımlarından dolayı sertifika takdim etti. Rektör Necdet Budak, Üniversitemizin Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Doğan Hatun’a sertifika vererek teşekkürlerini iletti.