HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi European Placement Opportunities Konsorsiyumuna İmza Attı
22 Mart 2022, Salı
Uşak Üniversitesi European Placement Opportunities Konsorsiyumuna İmza Attı

Afyon Kocatepe Üniversitesinin koordinatörlüğünde, Uşak Üniversitesinin ortaklığında yürütülecek olan European Placement Opportunities (EPO) Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumunun imza töreni 19-20 Mart 2022 tarihlerinde Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.

EPO Konsorsiyumunun temelini Uşak Üniversitesinin 2015 yılında yazdığı ve ortaklık yapısını kurduğu New Horizons Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu oluştururken, 2016-2018 dönemlerinde Uşak Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ortaklığında yürütülen bu konsorsiyum ortak üniversitelerin öğrenci ve personellerine Erasmus hareketliliği imkânı sağlamıştı. Bu ortaklığın getirdiği sinerjiyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi liderliğinde 2018 yılında yeniden bir araya gelerek European Placement Opportunities adını alan konsorsiyum, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Manisa OSB Müdürlüğü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. Genel Müdürlüğünün de ortaklar arasına katılmasıyla geniş tabanlı bir yapıya kavuşmuştu. Yeni dönem olan 2021-2027 yılları arasında liderliğini Afyon Kocatepe Üniversitesinin üstlendiği ve 7 ortak kurumun katılımıyla gerçekleştirilen bu yılki konsorsiyum toplantısına, Uşak Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Tarhan, Erasmus Kurum Koordinatörü İbrahim Uz ve Konsorsiyum Sorumlusu Atike Uçan katıldı.

Savaş: “19 farklı ülkeden 100’den fazla programla anlaşmamız var”

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ekrem Savaş, uluslararasılaşma adına önemli ölçüde gayret gösterdiklerini belirtti. Savaş, “Uluslararasılaşmada tüm gayretimizi gösteriyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana hem Mevlana hem de Erasmus programlarında anlaşma sayılarımızı ciddi manada arttırmış olduk. 19 farklı ülkeden 100’den fazla programla anlaşmamız var. Bütün hocalarımızın ve personellerimizin 1 hafta da olsa yurt dışına gitmelerini, oradaki yerel kültürü ve çalışma kültürünü görmelerini istiyorum. Üniversitemizde bunu yerleştirmeye, fakültelerde toplantılar yaparak çok fazla katılım olmasını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu. Rektör Savaş yeni dönemin tüm konsorsiyum ortaklarına hayırlı olmasını dileyerek, konsorsiyum liderliğini üstlenen Afyon Kocatepe Üniversitesine başarılar diledi.

Erasmus öğrenci staj hareketliliği ve personel hareketliliğini mümkün kılan EPO Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumuna Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve konsorsiyum ortakları imza attı.

2021-2027 Yeni Dönem Konsorsiyum Ortakları:

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Uşak Üniversitesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi

Manisa OSB Müdürlüğü

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. Genel Müdürlüğü