HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / ART ANKARA’DA Uşak Üniversitesi Rüzgarı
17 Mart 2022, Perşembe
ART ANKARA’DA Uşak Üniversitesi Rüzgarı

ART ANKARA 8’inci Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı; 10-13 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi.

Fuar,102 katılımcı çatısı altında 33 ülkeden 1000’i aşkın sanatçının 4500 civarında sanat eseri ile sanatseverleri ağırladı. Fuar, paneller, söyleşiler, konserler, dinletiler, workshoplar, performanslar, projeler, defile ve sürprizlerle festival tadında bir organizasyona dönüştü.

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İncilay Yurdakul küratörlüğünde 21. Yüzyıl Tasarımcı ve Sanatçılar Grubu, Türkiye'nin en önemli sanat fuarlarından olan ART ANKARA Çağdaş Sanat Fuarı’nda Uşak Üniversitesini temsil etti.

Dijital illüstrasyon, özgün baskı, yağlı boya, 3 boyutlu görselleştirme, illüstrasyon, soyutlamalar, grafik tasarım ürünleri olarak sergilenen eserler izleyicilerin yoğun ilgisiyle buluştu. Eserler; Uşak Üniversitesi 21. Yüzyıl Tasarımcı ve Sanatçılar grubunun fuarda yer alan sergi alanını ziyaret eden Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, UPSD Başkanı Bedri Baykam, Türkiye’nin duayen ressamlarından Yaşar Çallı ile birlikte çok sayıda izleyici, akademisyen ve sanatçıların büyük beğenisini kazandı.