HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Kazakistan Yessenov Üniversitesi Öğrencileri Üniversitemizi Ziyaret Etti
15 Mart 2022, Salı
Kazakistan Yessenov Üniversitesi Öğrencileri Üniversitemizi Ziyaret Etti

Uşak Üniversitesi ve Kazakistan Yessenov Üniversitesi arasında gerçekleştirilen ‘Akademik Personel ve Öğrenci Değişimi’ momerandumu kapsamında; Kazakistan Yessenov Üniversitesi lisansüstü öğrencileri üniversitemizi ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş tarafından kabul edilen öğrenciler, üniversite hakkında bilgi aldılar. Ziyarette Uşak Üniversitesinin son yıllarda uluslararası ağının genişlediğine dikkat çeken Rektör Savaş, Kazakistan Yessenov Üniversitesi Lisansüstü öğrencilerini Uşak’ta ve üniversitelerinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Üniversite gezisinde, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Kütüphane, Sosyal ve Spor Tesislerini görme fırsatı bulan öğrenciler, Eğitim Fakültesinde örnek derslere katılarak, müfredat ve konular hakkında öğretim üyelerinin tecrübelerinden istifade ettiler.

Öğrenciler ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntüğ’u ziyaret ederek, her iki ülke ile ilgili tarihsel ve kültürel bilgiler paylaştılar. Ziyaretlerin ardından Uşak ilinin tarihi ve yerel dokularını gezen öğrenciler, ilin mutfak kültürü ve lezzetlerini tatma imkanı buldular. Gezi sırasında Kazakistan’daki akraba, arkadaş ve çevrelerine Uşak ilini temsil eden hediyeler alan öğrenciler, Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi, At Çiftliği, Dokur Evi, ve Arkeoloji müzesini gezerek, yetkililerden bilgi aldılar.

Öğrenciler ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Şehit Mehmet Çetin İ.H.O Okulunda örnek derslere katıldılar.