Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde E-Ticaret Eğitimi
10 Mart 2022, Perşembe
Üniversitemizde E-Ticaret Eğitimi

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) ve “n11.com” işbirliğinde öğrencilere yönelik “E-Ticaret Eğitimi”, Us-Tech Nitelikli İstihdam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe “n11.com” Iş Ortağı Eğitim Müdürü Aykut Baskın ve “n11.com” Iş Ortağı Eğitmeni Bilal Demirdöğen konuşmacı olarak katıldı.

Özellikle e-ticaret yapmak isteyen ya da mezun olduktan sonra firmaların e-ticaret bölümlerinde çalışmak isteyen öğrencileri hedef alan eğitimde, hızla gelişen ve dijitalleşen dünyada e-ticaretin yapısı, bu alanda mal ve hizmetlerin satış oranı ve yeni kurulan e-ticaret şirketlerinin hızla büyümesi gibi konular üzerinde duruldu; artan e-ticaret hacminin bu alanda yetişmiş, donanımlı işgücünü de beraberinde gerektirdiği belirtildi; ayrıca ülkemizde girişimciliği destekleyen, yeni e-ticaret fikirlerini başarılı şirketlere dönüştüren destekler ve kaynaklar hakkında bilgi verildi.

Aykut Baskın, eğitim süresince öğrencilere e-ticaret pazar yerlerinde satış yapma yöntemlerini, e-ticaret pazar yerlerinde mağaza açmayı, e-ticaretin avantajlarını, e-ticarete uygun ürün seçimini, ürünlerin pazaryerlerinde nasıl yüklenip listelendiğini, satış taktik ve stratejilerini aktararak eğitim sonrası öğrencilere kariyer gelişimiyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Etkinlik, UTTO Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Atike İnce Yardımcı’nın “n11.com” ekibine teşekkür konuşmasıyla son buldu.