HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde “Gençlerin Gözünden Atatürk ve Cumhuriyet” Konulu Panel Gerçekleştirildi
1 Kasım 2017, Çarşamba
Üniversitemizde “Gençlerin Gözünden Atatürk ve Cumhuriyet” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından 26 Ekim 2017 tarihinde “Gençlerin Gözünden Atatürk ve Cumhuriyet” konulu panel gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirilen panele Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Savaş, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karayaman, Atatürkçü Düşünce Topluluğu Danışman hocası Prof. Dr. Sadiye Tutsak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden pasajlar okuyarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Gençliğe Hitabeden “İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin!” pasajını okuyan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran “Siz sevgili gençler, milli ve kültürel değerlerinize sahip olarak devletimizin ve milletimizin birliği ve beraberliği için mücadele edecek güce sahipsiniz. Bunu 15 Temmuz hain darbe girişiminde de çok net gördük.”dedi.

Üniversitemiz Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Süleyman Cavlak ise yaptığı konuşmada topluluğun kurulduğu günden bu yana üniversitemizde hiçbir siyasi amaç ve düşünce gütmeksizin bireysel farklılıkları önemseyen, çevresi ile uyumlu, karşılaştığı sorunlar karşısında üretken ve yaratıcı, ahlaklı, yüksek donanımlı, yurtsever bireyler yetiştirmeyi amaçlayıp bu doğrultuda çalışmalarını ve kendisini duyurmak olarak belirlediğini ve Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve inkılâplarını korumayı, ülkemizin aydınlık yarınları için daima çalışmayı, üretmeyi ve bilimsel düşünceyi kendilerine vazgeçilmez ilke edindiklerini söyledi.

Konuşmacıların üniversitemiz öğrencisi olduğu “Gençlerin Gözünden Atatürk ve Cumhuriyet” adlı panelinin başkanlığını üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Gizem Gümüş yaparak “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Panelistler Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Salih Kahraman “Atatürk’ün Askeri ve Devlet Adamlığı”, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Rümeysa Altay “Atatürk, Cumhuriyet ve Eğitim” ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Eralp Yardım ise “Atatürk, Cumhuriyet ve Ekonomi” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Yoğun ilgi gören konferansın sonunda Atatürkçü Düşünce Topluluğu Danışman hocası Prof. Dr. Sadiye Tutsak, panel hakkında bir değerlendirme yaptı.

Üniversitemiz Atatürkçü Düşünce Topluluğu ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, 29 Ekim 2017 tarihinde Uşak Belediyesi önünden 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanına kadar yürüdüler. Halkın ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen yürüyüşün sonunda Üniversitemiz Atatürkçü Düşünce Topluluğu, 1933 yılında Uşak’ta çekilen  “Cumhuriyeti Biz Böyle Kurduk” adlı fotoğrafı canlandırdı.

Fotoğrafları indirmek için tıklayınız