HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Eğitim Komisyonu Toplantısı Gerçekleşti
7 Ocak 2022, Cuma
Eğitim Komisyonu Toplantısı Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Eğitim Komisyonu toplantısı 7 Ocak 2022 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ve üniversitemiz Eğitim Komisyonu Üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Rektör Savaş, eğitim ile ilgili iş ve işlemlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi ve işlemler arasında birlik beraberlik olması açısından oluşturulan Uşak Üniversitesi Eğitim Komisyonunun akademik birimlerin çalışmalarını hızlandıracağına dikkat çekti. Uşak Üniversitesi olarak “Kalite Öncelikli Olma” hedefleri doğrultusunda önemli başarılara imza attıklarını aktaran Prof. Dr. Savaş, “Üniversitemiz TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikasını, Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımız ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası, Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulumuz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) ‘Tanınan Okul Onay Sertifikası’, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız “ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” sertifikasını aldı. Akreditasyon çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Uluslararası sıralamalarda yerimiz yükseliyor. Tüm bu başarılar birlik ve beraberlik içinde yapılan çalışmalar sayesindedir. Önümüzdeki dönemde de daha fazla çalışarak çok daha iyi yerlere geleceğiz. Hedefimiz 2023 yılında YÖKAK’ın kalite belgesini almak. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, eğitimde yeterlilik temelli kalite güvence sistemi kurulmasını ve sürekliliğini sağlamak, programların akreditasyon süreçlerini yönetmek ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin niteliğini artırabilmek için öğrenme yönetim sistemini geliştirmek ve yönetmek amacıyla oluşturulan Eğitim Komisyonunun çalışma esasları hakkında bilgiler verdi.

Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesinin ve komisyon üyelerinin görüş ve önerilerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.