HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi’nde Afrika Kültür Günü Etkinliği Yapıldı
29 Aralık 2021, Çarşamba
Uşak Üniversitesi’nde Afrika Kültür Günü Etkinliği Yapıldı

Uşak Üniversitesi Afrikalı Öğrenciler Topluluğu tarafından "Afrika Kültür Günü" etkinliği gerçekleştirildi. Eğlenceli anların yaşandığı etkinlikte Afrika kıtasının farklı ülkelerinde yaşayan ve Uşak Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrenciler tarafından geleneksel dans gösterileri, tiyatro oyunu ve şiir dinletileri yapıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Türkiye ile Afrika arasında kökü tarihe uzanan çok yönlü bağlar olduğunu ve son yıllarda özellikle eğitim alanındaki etkin çalışmalarla Afrika ile olan ilişkilerin çok daha güçlendiğine dikkat çekti.

Rektör Savaş, konuşmasında “Uşak Üniversitesi’nde öğrenim gören tüm uluslararası öğrenciler bizim misafirimizden de ötedir. Onları evlâtlarımız olarak görüyoruz; onlara sıla hasreti çektirmemeye çalışıyoruz. Uluslararası öğrencilerimiz aynı zamanda bizim gönüllü kültür elçilerimiz. Üniversitemizde öğrenim gören ve etkinliği düzenleyen Afrikalı öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve AA Genel Müdürü Serdar Karagöz de birer konuşma yaparak, böylesi bir etkinlikte hazır bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Mehmet Çakın, Belediye olarak Uşak’ta öğrenim gören uluslararası öğrencilerin yanında olduklarını ve kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu belirtti.

Afrikalı Öğrenciler Topluluğu Başkanı Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Samba Diallo ise yaptığı konuşmada Afrika ve Afrika kültürü hakkında bilgi verdi. Uşak’ta ve Uşak Üniversitesi’nde bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Diallo, başta Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere, tüm Uşak Üniversitesi personeline ve Uşak’taki tüm kurumlara teşekkür etti.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.