HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / AA Genel Müdürü Karagöz Uşak Üniversitesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
29 Aralık 2021, Çarşamba
AA Genel Müdürü Karagöz Uşak Üniversitesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Uşak Üniversitesi Genç İletişimciler Topluluğu tarafından Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen söyleşide üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Söyleşiye Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Anadolu Ajansı Proje Yönetim Ofisi Koordinatörü Oğuz Karakaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Savaş “Sizler Bizim Yarınlarımızsınız”

Yoğun ilgi gören söyleşide konuşan Rektör Prof. Dr. Savaş, üniversite olarak alanında deneyimli uzman kişileri öğrencilerle bir araya getirdiklerini belirterek, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz’ü ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Sosyo-kültürel etkinliklerle öğrencilerin vizyonlarının geliştiğine dikkat çeken Prof. Dr. Savaş öğrencilere, ‘‘Sizler bizim yarınlarımızsınız. Geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek sizler olduğunuza göre bizlere düşen görev ve sorumlulukta bir o kadar fazladır. Deneyimleriyle sizlere yol gösterecek kişileri sizlerle bir araya getirmeye devam edeceğiz. Bir kez daha AA Genel Müdürü Serdar Karagöz’e teşekkür ediyorum. Söyleşide aktaracaklarının genç iletişimcilere yol göstereceğine inanıyorum.’’ şeklinde konuştu. 

AA Genel Müdürü Karagöz, “Uşak’taki Potansiyele Hayran Kaldım”

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, söyleşide Anadolu Ajansı’nın tarihi, yayıncılık anlayışı, AA’nın gelecek projeleri ve mesleki deneyimlerini aktararak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Uşak’a ilk defa geldiğini söyleyen Karagöz Uşak Üniversitesinin hem fiziki hem de akademik olarak gelişmişliğine hayran kaldığını ifade etti.

Karagöz iletişim ve medya konusundaki düşünlerini aktardığı söyleşide medyanın kelime kökeninin ‘medium’ olduğunu belirterek ‘‘Medium iki şeyin arasındaki aracıdır. A noktasındaki bir mesajı B noktasına ileten ve arada duran enstrümana medium denir. İlk çağlardan günümüze kadar her şey medium olabilir. Duman bir mediumdur, mağaralardaki o resimler, o işaretler bir mediumdur. Yazı, gazete, radyo, televizyon, internet bunların hepsi mediumdur. İletişim teorisyenlerinden Marshall McLuhan,  “A noktasının mesajını B noktasına verirken o aradaki medium da esasında mesaja kendisinden bir şeyler katar” demiştir. Yani mediumun kendisi de bir mesaj olabiliyor. Bir mesajı A noktasından B noktasına iletmek bir uzmanlık meselesi oldu. O yüzden İletişim Fakültelerinin Yeni Medya alanlarının önemi arttı. Bugün devletler, şirketler, bireyler, herkes, doğru mediumla mesajlarını hedefledikleri kişilere ve kitlelere ulaştırmak istiyorlar. Bir iletişim hatası yapıldığında yanlış medium teşkilinde iletişim başarısız oluyor.” ifadelerini kullandı.

Serdar Karagöz, Anadolu Ajansının global bir haber ajansı olduğunu belirterek AA'nın "yeşil hat", "teyit hattı" ve "ayrımcılık hattı" uygulamalarını hayata geçireceğini sözlerine ekledi. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Serdar Karagöz, Anadolu Ajansı olarak işe alımlarda hangi unsurlara dikkat edildiğini de aktardı. Söyleşinin sonunda Rektör Prof. Dr. Savaş, AA Genel Müdürü Karagöz’e plaket ve teşekkür belgesi takdim etti. Söyleşinin ardından Türkiye’de bir ilk olan, Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret eden AA Genel Müdürü Karagöz, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.