HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Dünya Arapça Günü Etkinliği Gerçekleşti
23 Aralık 2021, Perşembe
Dünya Arapça Günü Etkinliği Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından “Dünya Arapça Günü Etkinliği” düzenlendi. Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezindeki toplantıda açılış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, “Kur’an-ı Kerim, bilindiği gibi, Arapça indirilmiştir. Yüce kitabımızda “Anlayabilesiniz diye biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik” buyruluyor. Kur’an-ı Kerim her yönüyle, başlı başına mucize bir kitaptır, Allah kelâmıdır. Kur’an’ın Arapça indirilmesi boşuna değildir. İslâm dünyasında da Arapça yüzyıllar boyu bir uygarlık dili olarak kullanılmıştır. Milletimiz Kur’an’a olan saygısından dolayı Arapça metinle yazılmış herhangi bir kâğıdı bile öpüp başına koyar. O kâğıtta ne yazdığı önemli değildir, onun hürmeti, Kur’an’ın Arapça yazılmış olmasından doğan saygıdandır. Etkinliği düzenleyen İslami İlimler Fakültemize teşekkür ediyorum. Programa katkı sağlayan Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bir ilâhiyatçının kendi alanında uzmanlaşmasının en önemli unsurlarından birinin, iyi Arapça bilmek olduğunun altını çizen Dekan Prof. Dr. Yılmaz, yaptığı konuşmada, “Arapça Kur’an’ın dilidir. Arapça Hz. Peygamber’in dilidir. Arapça hadislerin dilidir. Arapça sahabenin dilidir. İslam tarihinin, İslam dininin, İslam kültürünün temel kaynağı Arapçadır.” ifadelerini kullandı.

Programda, İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Rami Awwad,  Arapça dili hakkında bir sunum yaptı. Etkinlik, İslami İlimler Fakültesi Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin hazırladığı çeşitli gösterilerin ardından sona erdi.