HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Kalite Sertifikalarına Bir Yenisini Ekledi
23 Aralık 2021, Perşembe
Uşak Üniversitesi Kalite Sertifikalarına Bir Yenisini Ekledi

Uşak Üniversitesi ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2021 yılı Mart ayında başlatılan ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sürecinin tamamlandığını belirterek, üniversite olarak “ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” sertifikasını almaya hak kazandıklarını söyledi.

Uşak Üniversitesinin bir kez daha kalite ile ilgili çalışmalarının tescillendiğini aktaran Rektör Savaş, “Üniversite olarak daha önce “Yükseköğretim Hizmetleri” kapsamında ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi sürecini başarıyla tamamlayarak “TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi” sertifikasını aldık. Ayrıca Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız “TS ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi” sertifikasını ve Yapı İşleri Daire Başkanlığımız “TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi” sertifikasını almaya hak kazanmışlardı. Bugün kalite belgelerimize bir yenisini daha ekledik. Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığımız tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, üniversitemiz ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazandı. Öğrenci Yaşam Merkezimizde bulunan yemekhanemizdeki her süreç, kalite standartları çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Tesisimizde, hammadde temininden başlayarak, gıda hazırlama, işleme, üretim, ambalajlama, depolama ve nakliyeye kadar gıda zincirinin her aşamasında analizler yapılmaktadır. Gerekli yerlerde kritik kontrol noktaları belirlenerek, herhangi bir problem henüz oluşmadan, müdahale edilmektedir. Başta Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığımız olmak üzere ilgili tüm personele teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Eğitimde Kalite, Hizmette Kalite

Günümüz yükseköğretiminde verilen tüm hizmetlerin kaliteli olmasının tercih edilebilirliğin şartlarından biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Savaş, “Kalite yönetiminin önemini anlayan ve bu yönde kendisine bir yol haritası çizen üniversiteler, dünyadaki üniversitelerle rekabet edebilir hale gelmektedir. Rekabetin hızla arttığı bir dönemde öncü ve tercih edilebilir olmak için, üniversite olarak her yönden kalitemizi artırmak için çalışıyoruz. Başta Kalite Koordinatörlüğümüz olmak üzere tüm birimlerimizin yaptığı çalışmalar sonuçlarını vermektedir. Bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.