HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 7. Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışması Ödül ve Anıt Duvarı Açılışı Gerçekleştirildi
20 Aralık 2021, Pazartesi
7. Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışması Ödül ve Anıt Duvarı Açılışı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi “7. Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışması Ödül Töreni ve Anıt Duvarı” açılışı Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Üniversiteler Yaptıkları Büyük Etkinliklerle Ön Plana Çıkar

Törende konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, uluslararası katılımlı etkinliklerin üniversiteler adına önem arz ettiğini belirterek, “Ülkemizin gelişmesinde büyük rolü olan üniversitelerimiz, bir yandan üniversite-sanayi işbirliğini gerçekleştirerek ülke ekonomisinin kalkınmasına katkı vermekte, bir yandan da bulundukları şehirlerin kültürel gelişimine büyük katkı sağlamaktadırlar. Güzel Sanatlar Fakültemiz bu anlamda güzel etkinlikler yapmaktadır. Geleneksel hale gelen ve bu yıl yedincisi gerçekleşen Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışmasının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tüm katılımcıları da tebrik ederim.” ifadelerini kullandı.

Seramik Bölüm Başkanlığı tarafından 2010 yılından beri sürdürülen Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışmasının, bu yıl Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından da desteklendiğini belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Ruhsar Temir Gökçeli, seramiğin, insanlık tarihinde fonksiyonelliğiyle vazgeçilmez olan ayrıcalıklı, doğaya saygılı ve insanları etkilemede önemli bir alan olduğunu aktardı. Prof. Dr. Temir Gökçeli, ‘‘Ana maddesi toprak olan seramik, insanın var olduğu her yerde günlük yaşantının içinde yer almıştır. Seramik ateşle pişmiş topraktır. Üretim sürecinde sabırlı, akıllı, etkili olmayı öğretir bize. 2010 yılından bu yana toplam 1659 katılımcının yer aldığı ve bu sene yedincisini gerçekleştirdiğimiz 7. Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışması seramik sanatını dünyayla buluşturmaktadır. Bu sene yarışmamıza 158 eser katıldı. Desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından yarışma ödülleri ve yarışmaya katkı sunanlara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Törenin ardından, kongre merkezi fuaye alanında oluşturulan, Karo Yarışması anıt duvarının açılışı yapıldı.