HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi 2021 Yılında da “UI GreenMetric” Sıralamasında İlk 1000 Üniversite Arasında Yer Almayı Başardı
17 Aralık 2021, Cuma
Uşak Üniversitesi 2021 Yılında da “UI GreenMetric” Sıralamasında İlk 1000 Üniversite Arasında Yer Almayı Başardı

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren “UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi” 2021 yılı sonuçları açıklandı.

Dünyadaki önemli akreditasyon kurumları olan Webometrics Dünya Üniversiteleri sıralaması, SCImago ve THE gibi uluslararası kuruluşların sıralamalarında yer alan Uşak Üniversitesi, 2021 yılında bir kez daha UI GreenMetric (Dünya genelinde "En yeşil kampüsler") sıralamasında ilk bin üniversite arasına girmeyi başardı.

Uluslararası düzeyde 956 üniversitenin sıralamaya dâhil edildiği değerlendirmede, 2021 yılında toplamda 3400 puan alan Uşak Üniversitesi, dünya üniversiteleri arasında yer aldı. Sıralamanın yapı ve alt yapı kategorisinde 975 puan alan üniversitemiz, enerji ve iklim değişikliği kategorisinde 650, atık kategorisinde 300, ulaşım kategorisinde 525, eğitim ve araştırma kategorisinde ise 750 puan alarak, ABD, Rusya ve Avrupa’daki birçok üniversiteyi geride bıraktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, göreve geldikleri günden bu yana, üniversitelerinin hem Türkiye'de hem de dünyada tanınan üniversiteler arasına girmesi için önemli derecelendirme kuruluşları için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl ilk defa GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasına girdiklerini hatırlatan Rektör Savaş, “İlk kez değerlendirilmeye alındığımız 2020 sıralamasında, 911 üniversitenin yer aldığı sıralamada ilk bin üniversite arasına girmeyi başardık. Bu sene de 954 üniversitenin değerlendirdiği 2021 yılı sıralamasında da 834’üncü sırada yer alarak, değerlendirme alanlarındaki kararlılığımızı ve iddiamızı gösterdik.” dedi.

Çevre Dostu ve Sürdürülebilir Bir Üniversite

Üniversitelerin yeşil kampüs, sürdürülebilirlikle ilgili mevcut durumlarını ve politikalarını değerlendiren GreenMetric sıralamasının, dünyadaki üniversiteleri karşılaştırdığını aktaran Prof. Dr. Savaş, “Bu kurum, üniversite yöneticilerinin ve paydaşlarının ilgisini çekmek suretiyle, küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşım ile mücadeleye daha fazla dikkat gösterilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. Üniversiteleri her değerlendirme alanı için ayrı ayrı puanlayan kuruluş, bu değerlendirmelerden aldıkları toplam puanlara göre sıralamayı yapıyor. Çevre dostu bir üniversite olarak, sıralamada daha üst sıralarda yer almak için, sürdürülebilir çalışmalarımızı uygulamaya yönelik gösterdiğimiz çabalarımıza hiç durmadan devam edeceğiz. Uşak Üniversitesi, tüm öğretim elemanları ve birimleri ile birlikte dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer almak için emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Üniversitemizin her yönüyle yüksek nitelikli bir yükseköğretim kurumu olması yönünde katkı sağlayan tüm mensuplarımıza ve paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.