HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Güzel Ezan Okuma Yarışması Sonuçlandı
16 Aralık 2021, Perşembe
Güzel Ezan Okuma Yarışması Sonuçlandı

İslami İlimler Fakültesi ve İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde “Ezanı Güzel Okuma Yarışması” düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, uygulama ve araştırma merkezlerinin önemine değinerek, “Ezanı Güzel Okuma” yarışmasını düzenleyen İslami İlimler Fakültesine, İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne ve desteklerinden dolayı Uşak İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Güzel: “Ezan Bir Çağrıdır”

Etkinlikte konuşan Uşak İl Müftüsü Kazım Güzel, ‘Allah’ın yoluna hikmetle ve rızayla davet et ve Allah’ın davası adına en güzel şekilde mücadele et’ emrinin bir başka boyutunun ezan olduğunu vurgulayarak, “Ezan bir çağrıdır. Tevhide çağrıdır, vahdete çağrıdır, kuvvete çağrıdır, ezan bir davettir.” şeklinde konuştu.

Ezan Sesi Ruhların Coşmasına Vesiledir

Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz yaptığı konuşmada, İstiklal Marşımızdaki “Bu ezanlar ki şehadeti dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli” dizesini hatırlatarak, ezan ve bayrağın önemine vurgu yaptı. Ezanın, İslam’ın şiarı olduğunu belirten Yılmaz “Ezan sesi kulakların açılması, ruhların coşması, gönüllerin ferah bulması için bir vesiledir. Allah ebedi olarak yurdumuzun üstünde bu ezan seslerini indirmesin.” dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Yaşar ise Türk toplumu için iki önemli değerin olduğunu bunlardan birinin bayrak diğerinin ise ezan olduğunu belirterek, “Her ilimizde her bölgemizde, yani Türkiye çapında fakültelerimizde “Güzel Ezan Okuma Yarışması” yaygınlaştırmak suretiyle, Türkiye’deki bu sembol değeri en üst seviyeye çıkarmanın gayretleri içerisinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından, yarışmaya katılan üniversitemiz öğrencileri Burak Talha Bağtak, Ebubekir Polat, Alperen Çiftçi, Enes Tunç, Numan Turgut, Rıza Gök, Selim Can Doğru, Melih Mehmet Çetinkaya tarafından ezan okundu. Jürilerden en yüksek puanı alan Melih Mehmet Çetinkaya birinci, Ebubekir Polat ikinci ve Burak Talha üçüncü oldu. Program yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, , İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Uşak İl Müftüsü Kazım Güzel, İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Yaşar, akademisyenler ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşen finalde; Prof. Dr. Hüseyin Yaşar, Doç. Dr. Hikmet Gültekin, Öğretim Görevlisi Cihat Çelik, Öğretim Görevlisi Mehmet Aydın, Öğretim Görevlisi Zeyd Korkmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Temsilcisi Dr. Veli Vehbi Bardakçı ve Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi Ahmet Aslan jüri üyesi olarak yer aldı.