HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 24 Kasım Öğretmenler Günü Uşak Üniversitesinde Etkinliklerle Kutlandı
25 Kasım 2021, Perşembe
24 Kasım Öğretmenler Günü Uşak Üniversitesinde Etkinliklerle Kutlandı

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Helvacı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Akyay, Öğretmen Nurten Akkuş, Öğretmen Mehmet Uçar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öntuğ, tüm akademisyenlerin ve öğretmen adaylarının “Öğretmenler Günü”nü kutlayarak, 24 Kasım’ın Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlere adandığını hatırlattı. Rektör Yardımcısı Öntuğ, etkinlikte aktarılacak bilgilerin ve deneyimlerin, öğretmen adayı öğrencileri için faydalı ve ilerleyen yıllardaki mesleki tecrübeleri açsından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Etkinliğe çevrimiçi olarak katılan Prof. Dr. İrfan Erdoğan öğretmenlerin, geçmişten bugüne tüm olumsuzluklara rağmen, insan, vatan, millet sevgisi ile birçok fedakârlık göstererek, rol model olduklarını vurguladı. Erdoğan konuşmasında, öğretmenlerimizin vatana hayırlı bireyler yetiştirmeleri yolunda gösterdikleri üstün çabanın gelecek nesillere aktarmak adına, 24 Kasım’ın önemli olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. M. Akif Helvacı ise “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirilecek’ ülküsüyle binlerce öğrenci yetiştiren, ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücünü karşılamış tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” dedi.

Öğretmen Nurten Akkuş ve Öğretmen Mehmet Uçar’ın sunumlarını gerçekleştirdiği etkinlik, müzik ve şiir dinletisinin ardından, konuşmacılara üniversitemiz adına teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu.