HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / "Worshipful Company of Dyers" Kuruluşundan Öğretim Üyemiz Dr. Emine Bakan’a Yılın Makalesi Ödülü
25 Kasım 2021, Perşembe
"Worshipful Company of Dyers" Kuruluşundan Öğretim Üyemiz Dr. Emine Bakan’a Yılın Makalesi Ödülü

Worshipful Company of Dyers tarafından kırk yılı aşkın süredir renklendirme alanındaki çalışmaların değerlendirildiği ve her yıl Coloration Technology dergisinde bir önceki yıl yayınlanan makaleler arasından araştırmaya yönelik en değerli makaleye verilen “Araştırma Madalyası” ödülüne, bu yıl Uşak Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Emine Bakan layık görüldü.

"Dyeing of Poly (Lactic Acid) Fibres With Synthesised Novel Heterocyclic Diazo Disperse Dyes" başlıklı makalesiyle yılın makalesi ödülünü alan Ulubey Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emine Bakan yaptığı açıklamada, “Bu ödül, renklendirme alanındaki en önemli ödüllerden biri. Üniversitemizin ihtisaslaştığı alanlarda yaptığı başarılı çalışmalara bir yenisini eklemenin gururunu yaşıyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş “Ulubey Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölüm Başkanımız Öğretim Üyemiz Dr. Emine Bakan’ı tebrik ediyorum. Yenilikçi çalışmalar yapan üniversitemizin başarılarına bir yenisi daha eklendi. Üniversitemiz akademisyenlerinin uluslararası başarıları bizleri onurlandırıyor. Deri, tekstil ve seramik alanlarında öncü çalışmalar yaparak ülke kalkınmasına katkı sağlayan Uşak Üniversitesi, çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir.” dedi.