HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Erasmus Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleşti
23 Kasım 2021, Salı
Erasmus Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü (UİO) tarafından “Erasmus Personel Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıya Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Özgür Tarhan, Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. İbrahim Uz,  akademik ve idari personel katıldı.

Dr. Özgür Tarhan yaptığı konuşmada Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünün yaptığı çalışmalardan bahsetti. Üniversitemizin Erasmus Personel Hareketliliği kapsamında 20 Avrupa ülkesinde 110 üniversite ile anlaşması olduğunu aktaran Tarhan, bunun yanı sıra Avrupa dışı ülkelerle de çeşitli işbirliği anlaşmalarımız olduğunu belirtti. Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü çatısı altında oluşturulan proje ekibinin çeşitli hibe projeleri yazdığını aktaran Tarhan, “Hem Avrupa hem de Avrupa dışı ülkelerle hareketliliğe olanak sağlayan bu hibeleri etkin kullanmak adına periyodik olarak ilana çıkıyoruz. Bu ilanları takip ederek personel hareketliliğinden yararlanabilirsiniz. Erasmus, Mevlana, Farabi, Uluslararası Öğrenci Ofisi ve Fulbright Koordinatörlüklerini kapsayan Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü olarak yeni web sayfamızı da kullanıma açtık. Yenilenmiş web sayfamızda İngilizce ve Türkçe olarak her türlü bilgiye daha kolay ulaşacaksınız. Ayrıca Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü olarak yılda iki kez çift dilde (TR & EN) yayınlanacak ‘UİO Haber/ IRO News’ adlı dergimizin ilk sayısını yayınladık. Uluslararası etkileşimi artırmak adına etkinlikler yapıyoruz. İlki yüz yüze (2019), ikincisi çevrim için (2021) olmak üzere iki kez uluslararası hafta düzenledik. Nasipse 2022 bahar sonunda, yüz yüze üçüncü uluslararası haftamızı gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, uluslararası değişim programlarının önemine değinerek, Uşak Üniversitesi olarak son yıllarda yaptıkları anlaşmalarla Erasmus ve Mevlana değişim programı ağlarını genişlettiklerini belirtti. Bu hareketliliklerden yararlanmanın öğrencilere ve personele deneyim kazandırdığını vurgulayan Rektör Savaş, değişim programlarının Uşak Üniversitesinin uluslararasılaşmasına katkı sunduğunu ifade etti.

Rektör Savaş’ın konuşmasının ardından Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. İbrahim Uz tarafından “Erasmus+ Personel Hareketliliği” ile ilgili bilgi verildi.

Bilgilendirmenin ardından Erasmus+ personel hareketliliğinden faydalanan Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Şahin, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisi Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Emre Kılıç ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Bilgisayar İşletmeni Aziz Can Altınok deneyimlerini aktardı. Etkinliğin sonunda konuşmacılara Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Özgür Tarhan tarafından üniversitemiz adına teşekkür belgesi verildi.