HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi
11 Kasım 2021, Perşembe
Üniversitemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Uşak Üniversitesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri gerçekleşti. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla ilk etkinlik Uşak Üniversitesi Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Çelenk Sunma törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ile Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sona erdi.

Çelenk Sunma Töreninin ardından Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Atatürk ve Türk Dünyası” adlı konferans düzenlendi.

Konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Filiz Çolak, Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Şimşir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öntuğ bugünlere kolay gelinmediğinin altını çizerek, “Ülke kolay kurulmadı, vatan-millet olmak ve vatanı birleştirip büyük bir ülke çıkarmak kolay değildir. Büyük ve karizmatik lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları çok büyük bir mücadeleye giriştiler. Olmaz, yapılamaz denildi. Ancak onlar emperyal güçlere karşı büyük bir kararlılıkla savaştılar. Mustafa Kemal Atatürk cephenin her noktasında bulundu ve sonuna kadar dirayetiyle,  kurmaylık bilgi ve becerisiyle cephede savaştı ve bu vatanı kurmak için mücadelede bulundu. Siz gençler bizim istikbalimizsiniz. 1923’ten bu zamana ülkemiz muazzam bir gelişme göstermiştir. Daha da ileri gitmek için neye ihtiyacımız var? Çok çalışmaya. Sizlerle beraber yılmadan, yorulmadan, çok çalışmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün de dediği gibi ‘Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız’. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. sene-i devriyesinde sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Sebahattin Şimşir “Atatürk ve Türk Dünyası” adlı sunumunu yaptı. Prof. Dr. Şimşir konuşmasında Atatürk’ün Türk Dünyası’na bakışı ile ilgili bilgi verdi. Türk Tarihi ile ilgili önemli bilgiler paylaşan Prof. Dr. Şimşir; Atatürk’ün Türk dünyasına olan ilgisinin siyasi bir anlayış değil, dil ve kültür yönünden bir iş birliğinin sağlanabileceği bir Türk dünyası olduğunu belirtti.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Sebahattin Şimşir’e konuşmasından dolayı teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Şimşir’e üniversitemiz adına plaket taktim etti.