Ana Sayfa / Haberler / Uşak'ta Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 98.Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı
31 Ekim 2021, Pazar
Uşak'ta Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 98.Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

Uşak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Perşembe günü, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Törende, Vali Funda Kocabıyık ve Belediye Başkan Vekili Hikmet Kahraman tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma törenine Milletvekili Özkan Yalım, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Sabri Burçin Arseven, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Çelenk Sunma töreninin ardından 29 Ekim Cuma günü sabah saatlerinde Vali Funda Kocabıyık, Valilik girişinde tebrikleri kabul etti. Kabulün ardından 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene, Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, İsmail Güneş ve Özkan Yalım, Belediye Başkan V. Hikmet Kahraman,  Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, İdare Mahkemesi Başkanı Sabri Burçin Arseven, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, protokol üyeleri ile şehit yakınları ve gazi derneklerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasının ardından Vali Funda Kocabıyık'ın konuşmasıyla devam etti. Vali Funda Kocabıyık'ın konuşmasının ardından kutlama programı, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Kutlama programının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Uşak Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş etkinliği 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndan başlayarak Atapark'ta sona erdi.

Etkinliğe Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, İsmail Güneş ve Özkan Yalım, Belediye Başkan V. Hikmet Kahraman, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, İdare Mahkemesi Başkanı Sabri Burçin Arseven, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem Savaş, protokol üyeleri ile şehit yakınları ve gazi derneklerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından Cumhuriyet Resepsiyonu gerçekleştirildi.