HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi İle Uşak Belediyesi Arasındaki İşbirliklerine Yenileri Eklendi
18 Ekim 2021, Pazartesi
Uşak Üniversitesi İle Uşak Belediyesi Arasındaki İşbirliklerine Yenileri Eklendi

Uşak Üniversitesi ve Uşak Belediyesi arasında basketbol eğitimleri, mesleki ve kişisel gelişim faaliyetleri kapsamında eğitim, seminer, kurslar düzenlenmesine ilişkin iş birliği protokolleri imzalandı. İşbirliği protokollerine Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş imza attı.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Prof. Dr. Ekrem Savaş, protokollerin Uşak’a hayırlı olmasını dileyerek, “Üniversite-şehir bütünleşmesi ve toplumsal katkı adına Uşak Belediyemizle yaptığımız işbirliklerine yenilerini eklemekten mutluluk duyuyoruz. İlk protokolümüz; Uşak Belediyesi tarafından verilecek olan basketbol eğitimleri ve amatör spor müsabakaları için “Uşak Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kapalı Spor Salonunun” eğitim amacıyla kullanılmasına dairdir. Spor hizmetlerinin verimliliğini ve etkinliğini arttırmak, ilimizde basketbolu yaygınlaştırmak, öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirilmesi için spor alışkanlığı kazandırmak amacıyla belediyemiz ve üniversitemiz ele ele verdi. Uşak’ımıza hayırlı olsun.” dedi.

Uşak Belediyesi ile imzalana ikinci protokolün ise işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde iş gücünün yetiştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek çalışmaları ve eğitimleri kapsadığını aktaran Rektör Savaş, “Uşak Belediyesi ve üniversitemiz iş birliğinde nitelikli iş gücü ihtiyacına yönelik, mesleki ve kişisel gelişim faaliyetleri kapsamında akademisyenlerimiz tarafından, Uşak Belediyesi Kurs Merkezlerinde eğitimler, kurslar ve seminerler verilecek. Teorik ve pratik eğitimleri içerecek şekilde; mesleki, kişisel, kurumsal, bilgisayar, bilişim, yabancı dil, sanat, spor eğitimleri, seminerler gerçekleştirilecek.” şeklinde konuştu.

Uşak’ı geleceğe, üniversite-kamu-belediye işbirliklerinin taşıyacağına dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, her iki iş birliği protokolünün sadece Uşak’a değil bölgeye de faydalı olacağını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise Uşak Üniversitesi ile işbirliklerinin katlanarak devam ettiğini söyleyerek, imzalanan protokollerle Uşak’ın; spor faaliyetlerinde ve nitelikli iş gücü yetiştirme konusunda bir adım daha öne geçeceğini belirtti. İmzalanan protokollerin Uşak’a hayırlı olmasını temenni eden Belediye Başkanı Mehmet Çakın, başta Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere, tüm Uşak Üniversitesi personeline ve öğrencilerine çalışmalarında başarılar diledi.