HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi TÜBİTAK 23. Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliğinde Temsil Edildi
1 Ekim 2021, Cuma
Uşak Üniversitesi TÜBİTAK 23. Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliğinde Temsil Edildi

TÜBİTAK TUG (TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayelerinde, 23. Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği Diyarbakır Zerzevan Kalesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve yaklaşık 1500 kişi katıldı. 3 gün süren etkinlik, Zerzevan Kalesinde kurulan çadır kamp alanında yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK, Türkiye Uzay Ajansı, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen etkinlik, profesyonel ve amatör astronomların yanı sıra Türkiye ve dünyadan gelen gök bilimi meraklılarını buluşturdu. Özel konuşmacı ve eğitmen olarak davet edilen Uşak Üniversitesi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Erdi Okan Yılmaz, astro-fotoğrafçılık konusunda söyleşi ve eğitim atölyeleri gerçekleştirdi.

Gökyüzü ve uzay meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, seminerler, yarışmalar, deneyler, su roketi yapımı, Galileoskop yapımı, insansız hava aracı pilotluk eğitimi, uydu yapımı, uzay-zaman sürekliliği, Mars aracı yapımı gibi atölyeler düzenlendi. Geceleri ise teleskop gözlemleri ve astro-fotografi eğitim atölyeleri gerçekleştirildi.

TÜBİTAK tarafından Öğr. Gör. Dr. Erdi Okan Yılmaz ile gerçekleştirilen röportaj ise TÜBİTAK Bilim Genç resmi hesabından yayınlandı.

Yayını izlemek için: https://www.instagram.com/tv/CTXWtqJlWuq/