Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinden Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştirilmesi ve İşlenmesine Destek
28 Haziran 2021, Pazartesi

Uşak’ta tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve değerlendirilmesi konusunda Uşak Ticaret ve Sanayi Odasının (UTSO) bölgedeki girişimcileri, sanayicileri, çiftçileri ve yerel halkı bilgilendirmek amacıyla hazırladığı kitapçığa Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Ercüment Osman Sarıhan, Doç. Dr. Mehmet Uğur Yıldırım, Gıda Mühendisliği’nden Dr. Öğretim Üyesi Buket Aydeniz Güneşer ve Teknoloji Transfer Ofisinden Öğr. Gör. Gülşah Mersin tarafından destek verildi.

Bölgede ve Ülkemizde tıbbi ve aromatik bitki sektörünün geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmada “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler-Yetiştiriciliği” ve “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler- İşlenmesi ve Ekonomik Değeri” olmak üzere iki kitapçık hazırlandı.

Hazırlanan kitapçıklar https://usaktso.org/index.php?sayfa=sayfa&utso-yayin-&id=811.html adresinde yayınlandı.