HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Osmanlı'dan Günümüze Türkiye'nin Feminizm Tarihi Semineri Gerçekleşti
18 Haziran 2021, Cuma
Osmanlı'dan Günümüze Türkiye'nin Feminizm Tarihi Semineri Gerçekleşti

Çevrimiçi Sosyoloji Seminerlerinin üçüncüsü olan "Osmanlı'dan Günümüze Türkiye'nin Feminizm Tarihi” adlı çevrimiçi etkinlik gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Doğan Hatun'un yaptığı seminerde İstanbul Arel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden akademisyen Feryal Saygılıgil konuşmacı olarak yer aldı.

Yakın bir zamanda literatüre kazandırılmış olan ve İletişim Yayınları'dan çıkan ‘Modern Türkiye'de Siyasi Düşünce’ serisinin 10. cildi olan Feminizm (Kasım 2020) derlemesinin editörlüğünü yapmış olan Saygılıgil; hem kitabın ortaya çıkış sürecini hem de Osmanlı'dan günümüze Türkiye tarihinde feminizmin nasıl tartışıldığı ve sosyal bilimlerin konusu olarak nasıl çalışıldığını anlattı. Özellikle toplumsal tarihte etnik ve dini farklı kesimlerde feminizm ve kadın düşüncesinin nasıl yer aldığını yapılan çalışmalarla aktaran Saygılıgil, kendisinin de bir feminist olduğunu ifade ederek, sosyal bilimler alanında çalışanlara "kadın" meselesine nasıl yaklaşılması gerektiğinin metodolojik çerçevesini sundu. Katılımcılardan gelen soruların cevaplandırıldığı etkinlikte, pandemi sürecinde kadının ev içi sorumlulukları ve kadınlara yönelik artan şiddet olayları da konuşuldu ve bu sorunlarla mücadele etme konusunda dayanışma düşüncesinin önemi vurgulandı.