Ana Sayfa / Haberler / ‘‘Akıllı Şehirler: Çevresel Uygulamalar’’ Söyleşisi Gerçekleşti
8 Haziran 2021, Salı
‘‘Akıllı Şehirler: Çevresel Uygulamalar’’ Söyleşisi Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin düzenlemiş olduğu ‘‘Akıllı Şehirler: Çevresel Uygulamalar’’ konulu söyleşi çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Dünya Çevre günü kapsamında düzenlenen etkinliğe, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Doğan Sağlamtimur konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte, akıllı şehir, akıllı şehrin farklı anlamları, akıllı şehirleri başarılı yapan unsurlar, akıllı şehirlerin karakteristikleri, akıllı şehirlerin bileşenleri, akıllı şehirlerin teknolojileri, akıllı katı atık yönetimi gibi konularda bilgi verildi.

Türkiye ve Dünyadaki akıllı şehirleri tanıtan, bu şehirlerdeki çevresel uygulamaları örneklerle açıklayan Prof. Dr. Sağlamtimur, etkinlik sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.