HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinden Alternatif Pişirim Teknikleri Çalıştayı
7 Haziran 2021, Pazartesi
Uşak Üniversitesinden Alternatif Pişirim Teknikleri Çalıştayı

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından 31 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında “Alternatif Pişirim Teknikleri Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Rektörlüğü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından yapımı sağlanan fırın alanındaki etkinlikte; Seramik Bölümü Öğretim Elemanları Prof. İsmail Yardımcı, Dr. Öğr. Üyesi Şirin Koçak Özeskici, Öğr. Gör. Ömer Görkem, Öğr. Gör. İ. Vefa İrdelp, Öğr. Gör. Yasemin Bol, Öğr. Gör. Onur Fındık pandemi kurallarına uygun şeklide, Sagar, Naked Raku, Sırlı Raku, Black Ceramic, Horse Hair ve Obvara pişirim tekniklerini öğrenciler ile birlikte uyguladılar.

Etkinlik Her Yıl Tekrarlanacak

Yoğun ilginin olduğu çalıştay sonrasında düzenlenen törende, Seramik Bölümü Başkanı Prof. İsmail Yardımcı, öğrencilerin aktif olarak katıldıkları ve öğretim elemanları ile bir arada deneyim kazandıkları bu etkinliklerin, düzenli bir şekilde her yıl tekrar edilmesi gerektiğini dile getirdi. Çalıştayın gerçekleşmesinde önemli katkıları bulunan Dekan Prof. Dr. Şebnem Ruhsar Temir Gökçeli ise etkinlikten çıkan seramik eserlerin, uluslararası düzeyde yarışmalara katılabilecek ürünler olduğunu belirtti. Seramik Bölümü Öğrenci Temsilcisi Mert Yılmaz da, çalıştayın kendileri adına çok verimli geçtiğini ve aktif olarak etkinliğin içinde öğretim elemanları ile birlikte çalışmanın, öğrenciler açısından büyük önem arz ettiğini belirtti. Konuşmalar sonrasında katkıda bulunan öğretim elemanları ve öğrencilere belgeleri taktim edildi.