HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Etkili İletişim Unsurları Anlatıldı
21 Nisan 2021, Çarşamba
Etkili İletişim Unsurları Anlatıldı

Uşak Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından, "Etkili İletişim" konulu online eğitim gerçekleştirildi.

Eşme Meslek Yüksekokulu Müdürü İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfiye Acar Şentürk tarafından verilen eğitime, akademik ve idari personel katıldı.

Etkili iletişimin nasıl gerçekleşeceğini aktaran Doç. Dr. Şentürk, sözlü ve sözsüz iletişim yollarını örneklerle anlattı. Sözlü iletişimin başarılı olması için gerekli olan faktörlere değindiği sunumda Şentürk; kelime seçiminin, ses tonunun, konuşma hızının konuya ve hedef kitleye göre belirlenmesinin, sözlü iletişimi destekleyecek sözsüz iletişim unsurlarının kullanılmasının ve konuşmada duraklamalar yapılmasının önemli olduğunu aktardı.

Etkili İletişimde Dinlemek Önemli

Sözsüz iletişimde ise yüz ifadeleri, göz hareketleri, jestler ve vücudun duruşu, mesafe, el-kol hareketleri, mimikler ve göz teması gibi unsurların yer aldığını aktaran Zülfiye Acar Şentürk, dinleme eyleminin de iletişimin belirleyici unsurlarından biri olduğuna dikkat çekti. Dinlemenin; dikkat, çaba ve en önemlisi de nezaket ve sabır gerektirdiği için önemli olduğunu vurgulayan Şentürk, dinlerken dinlenilen kişiye yönelmenin, dinlediğini belli etmek için göz temasını ihmal etmemenin iyi dinleyicilerin özelliklerinden olduğunu ve herkesin bu konuya da özen göstermesi gerektiğini belirtti.

Kişi içi iletişim konusuna dikkat çeken Doç. Dr. Şentürk, “Kişinin kendini tanıması çok önemli. Başkaları ile iletişimden önce bireyin kendiyle iletişimini olumlu hale getirmesi gerekiyor. Ego iletişime zarar verirken, selamlaşma, gülümseme ve empati iletişimin kalitesini artırdığı gibi bireylerin birbirlerine güvenmesini sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Eğitim soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.