HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Anka Filminin Çekimlerinin Bir Kısmı Uşak Üniversitesinde Gerçekleşti
23 Mart 2021, Salı
Anka Filminin Çekimlerinin Bir Kısmı Uşak Üniversitesinde Gerçekleşti

Kaçırılan kardeşlerini kurtarmak için her yolu deneyen Akif ve Araz'ın, Ermeni çeteleri tarafından kaçırılan Rus bilim adamı Mihael Mark'ı kurtarma operasyonunu üstlenmek zorunda kalmalarını konu alan “Anka” filminin çekimlerine Uşak ve Kula’da başlandı.

Uşak’ta başlayan çekimlerin bir bölümü de Uşak Üniversite’sinde gerçekleştirildi.

Yönetmen Metin Kuru, Uşak Üniversitesi’nde gerçekleştirdikleri çekimlerin çok iyi gittiğini aktararak, Bir Eylül Kampüsünü çok beğendiğini belirtti. Uşak Üniversitesi’nin modern ve yeşillikler içinde bir kampüse sahip olduğunu gördüğünü söyleyen Kuru, çekimler süresince gösterdikleri misafirperverlikten dolayı başta Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak tüm Uşak Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ederek, herkese çalışmalarında başarılar diledi.

Senaryosunu Murat Ünaloğlu'nun yazdığı, sınır ötesi operasyonların soğuk dramının içinde sımsıcak bir kardeşlik hikayesini de konu alacak filmin kadrosunu, Wilma Elles, Selahattin Taşdöğen, Levent Sülün, Selin Sezgin, Özcan Varaylı, Esin Benim, Murat Ünaloğlu, Cihad Kıtır ve Onur Yenidünya oluşturuyor. Filmin müziklerini Cannes'dan ödülle dönen Bıyık ve Kamilet'in müziklerini de yapan Türkay Nişancı yaparken, yönetmen koltuğunda Üçüncü Dünya ve Perihan filmlerinin yönetmeni Metin Kuru oturuyor.

Hikaye temposu hiç düşmeyen filmin konusu da oldukça oldukça dikkat çekici. Genç akademisyen Karaca’nın, kaliforniyumla ilgili çalışmaları uluslararası silah kaçakçılığı yapan bir oluşum adına çalışan Isabella'nın ilgisini çeker. Karaca'yı birlikte çalışmaya ikna edemeyen Isabella'nın aldığı red cevabından sonra Karaca laboratuvarda alıkonulur. Bir süre sonra Karaca'nın çalışmalarını nükleer silah projesinde kullanabilmesi için  Mihael Mark'ın ürettiği hidrojen tüplerine ihtiyacı olduğunu öğrenen Isabella, Mihael Mark'ın getirilmesi talimatını verir. Ancak Mihael Mark'ın helikopterinin Moskova İstanbul yolculuğu sırasında Karabağ bölgesinde düşmesi ve Mihael'in Ermeni çetelerinin eline düşmesiyle işler karışır. Isabella'nın kirli işlerini yapan adamı Altemur, bağlı olduğu birimden habersiz Karaca'yı bulmaya çalışan gizli servis elemanı Akif ve Araz'ı bulup, onlara Mihael karşılığında Karaca'yı teklif eder. Karaca'yı kurtarmak için teklifi kabul etmek zorunda bırakılan Akif ve Araz'a, timin eski elemanı Sahra'nın da katılmasıyla operasyon başlar.

Anka 2022'de ülkemizde ve yurt dışında vizyona girecek.