HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Çanakkale’de Şehit Olan Uşaklılar Konferansı Gerçekleşti
19 Mart 2021, Cuma
Çanakkale’de Şehit Olan Uşaklılar Konferansı Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Çanakkale’de Şehit Olan Uşaklılar” adlı online konferans gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ve Uşak Üniversitesi YouTube kanalından canlı yayınlanan konferansın Moderatörü Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karayaman, Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümünü kutlayarak, tüm şehitlerimizi rahmetle andığını belirtti.

Konferansa konuşmacı olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Köstüklü katıldı. Çanakkale Ruhunun milli bir şuur olduğunu anlatan Prof. Dr. Köstüklü, tarih öğretiminin önemine değindi. Tarihin bir şuur kazandırılmak için öğretildiğini aktaran Köstüklü Çanakkale Zaferinin hem Türk Tarihi hem de Dünya Tarihi açısından çok önemli olduğunu aktardı. Çanakkale Muharebelerinin şehitleri konusunda yapılacak araştırmaların, akademik çalışmaların önemine dikkat çeken Prof. Dr. Köstüklü, Çanakkale’de şehit olan Uşaklılar ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Araştırmasında Çanakkale’de şehit olan 534 Uşaklının künyesine ulaşıldığını söyleyen Köstüklü, ancak Uşak Vefayata Mahsus Defterleri ile güncelleme yapılabildiğinde bu sayının en az yüzde 50, 60 daha fazlası bir şehit künyesine ulaşılabileceği kanaatinde olduğunu sözlerine ekledi.

Konferans soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.