HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / On Kıta Bir Vatan, İlelebed İstiklâl
17 Mart 2021, Çarşamba
On Kıta Bir Vatan, İlelebed İstiklâl

Uşak Üniversitesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü etkinlikleri kapsamında Moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Murat Öntuğ’un yaptığı ‘‘On Kıta Bir Vatan, İlelebed İstiklâl’’ adlı panel gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi YouTube kanalından yayınlanan panelde Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz Çolak, Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Pulat ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Esra Çetin panelist olarak yer aldı.

Dekan Prof. Dr. Öntuğ, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 2021 yılının İstiklal Marşımızın Kabulünün 100. Yılı dolayısıyla ‘İstiklal Marşı’ yılı ilan edildiğini belirtti. Prof. Dr. Öntuğ, Uşak Üniversitesi olarak önemli gün ve haftalarda, alanında etkin ve yetkin akademisyenlerimizin yer aldığı bu tür etkinlikler yapıldığını söyleyerek, tüm şehitlerimizi rahmetle anarak, İstiklal Marşımızın 100. Yılını kutladı.

İstiklal Marşımızı ve Mehmet Akif Ersoy’u tarihi, edebi ve musiki açıdan değerlendiren panelistler, soruları cevapladı.

Paneli izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=39VNA5OAJ-Q