HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / DTS’den Defile Hazırlık Süreci Üzerine Söyleşi
25 Şubat 2021, Perşembe
DTS’den Defile Hazırlık Süreci Üzerine Söyleşi

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, ünlü koreograf Fatih Ömercikoğlu’nun konuk olduğu ‘‘Defile Hazırlık Süreci Üzerine Söyleşi’’ programı gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Salimeh Amanjani’nin yaptığı söyleşiye, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Ruhsar Temir Gökçeli, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Fatih Ömercikoğlu, çocuk yaşlarda resme olan yatkınlığının kendisini bu günlere getirdiğini anlatarak, ‘‘Doğa resimleri, portreler çizerek başladım. Sonra silüetler çizip, üzerlerine giysiler tasarlamaya başladım. Uğurkan Erez ile çalışmaya başladıktan sonra, tasarım ve çizimlerim iyiydi fakat bu işin teknik olarak da bilmem gerekiyor diye moda tasarım eğitimi aldım. Çeşitli firmalara çizimler yaptım ama Uğurkan Erez hocam koreograf olduğu için onun yolundan gitme kararı aldım ve ondan çok şey görüp öğrendim. Defile koreograflığı ağır bastı diyebilirim ve ne şanslıyım ki bu işi Türkiye’nin kendi mesleğinde en başarılı isminin yanında öğrendim.’’dedi.

Koreograflık mesleği hakkında bilgiler veren Ömercikoğlu, işlerinin sahne ve moda olduğunu ifade ederek, ‘‘Gündemi sürekli takip etmek zorundayız. Dünyada neler oluyor, neler trend, kendi ülkemizde neler yapabiliriz, nasıl farklılıklar oluşturabiliriz. Bunlar hep vizyon sahibi olmamızdan geçiyor. Teknolojiyi de takip etmeliyiz. En önemlisi şey tabi ki hayal gücü.’’şeklinde konuştu.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Fatih Ömercikoğlu, başarılı olmak istiyorlarsa, disiplinli bir şekilde sabırla, azimle çok çalışmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Ruhsar Temir Gökçeli, bu etkinliğin gerçekleşmesinden ve söyleşide konuşmacı olarak yer alan ünlü koreograf Fatih Ömercikoğlu’nu ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek teşekkürlerini sundu.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, alanında başarılı kişileri Uşak Üniversitesi etkinlikleri ile öğrencilerle bir araya getirmekten dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, katılımlarından ve verdiği bilgilerden dolayı koreograf Fatih Ömercikoğlu’na, etkinliği düzenleyen DTS Tasarım Merkezine ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarına teşekkür etti.