HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İşletme ve Yönetim Bilimleri Akreditasyonu Bilgilendirme Semineri Gerçekleşti
4 Şubat 2021, Perşembe
İşletme ve Yönetim Bilimleri Akreditasyonu Bilgilendirme Semineri Gerçekleşti

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “İşletme ve Yönetim Bilimleri Akreditasyonu Bilgilendirme” semineri gerçekleştirildi.

Çevrimiçi yapılan seminere Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asem Nauşabayeva Hekimoğlu, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülçimen Yurtsever, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kalite Komisyon Üyeleri, STAR (Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği) Eğitim Komitesi Başkanı Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Adem Akbıyık ve STAR İşletme ve Yönetim Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu üyesi Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, kalite ve akreditasyon konusundaki çalışmaların Uşak Üniversitesi’nin tüm birimlerinde son hız devam ettiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Doç. Dr. Akbıyık seminerde akreditasyon ile ilgili bilgi verdi. Akreditasyonun, yetkili bir ajansın ya da alanında tanınan bir derneğin, belirlediği öğretim standartlarını ve beklenen niteliklerini bağımsız dış değerlendirmeler sonucunda karşılayan bir program ya da kurumun (fakülte, enstitü, üniversite vb.) kamuoyunda ve eğitim ekosisteminde tanınmasını sağladığı gönüllülük esaslı bir kalite güvence süreci olduğunu aktardı. Akreditasyonun, kurumsallaşma, eğitim ekositeminin beklentilerini karşılama, bilinirlik ve çekim merkezi olma hususlarında bir gereklilik olduğunu söyleyen Akbıyık, İşletme ve Yönetim Bilimleri akreditasyonu hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından Dekan Prof. Dr. Asem Nauşabayeva Hekimoğlu verdiği bilgilerden dolayı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can’a, Doç. Dr. Akbıyık ve desteklerinden dolayı Rektör Savaş’a, Rektör Yardımcısı Gümüş’e ve fakülte öğretim üyelerine teşekkür etti. Seminer soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.