HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği Yükseköğretim Hareketlilik 2020 Projesi Protokol Toplantısı
1 Şubat 2021, Pazartesi
KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği Yükseköğretim Hareketlilik 2020 Projesi Protokol Toplantısı

Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde dünyanın değişik bölgelerinden 6 ülkeden seçkin üniversiteler ortaklığında yürütülen KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği Yükseköğretim Hareketlilik 2020 projesi protokol toplantısı 22 Ocak tarihinde proje ortaklarının katılımı ile iki çevrimiçi toplantı ve 27 Ocak 2021 tarihinde üçüncü bir çevrimiçi toplantı olarak tamamlandı.

Toplantılara, proje koordinatörü Uşak Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Tarhan katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Özgür Tarhan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantılarda Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş iş birliğinden memnuniyetini dile getirdi. Ortak üniversitelerden katılımcılar, proje hakkında paylaşımlarda bulundu.

Bhutan- Royal University of Bhutan adına Dekan Dr. Samten Jamtsho, Gürcistan- Ivane Javakhıshvılı Tbilisi State University adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nino Okribelashvil ve Dış İliskiler Başkanı Dr. Tea Gergedava, Iran-Gorgan University adına Prof. Dr. Seid Mahdi Jafari toplantıya katıldı.

Toplantının ikinci kısmı ise proje ortaklarından Şili The University of Chile adına Uluslararası İlişkiler Direktörü Prof. Eduardo Vera ve Prof. Dr. Lionel Brossi’nın, Kosova- Universum College adına Başkan Alejtin Berisha, Başkan Yardımcıları Prof. Filip Ruxho, Prof. Uran Rraci, ve Erasmus koordinatörü Gentiana Berisha’nın , Tunus Monastir University adına Rektör Hedi Bel Hadj Salah ve Uluslararası Ofis Koordinatörü Jihen Kraiem’in katılımları ile gerçekleştirildi.

ICM toplantısının son kısmına ise ikisi de Rusya’dan olan ortaklarımızdan East Siberia State University of Technology and Manangement adına Rektör yardımcısı Prof. Dr. Olga Andreaavne Osodoeva ve Uluslararası İlişkiler Birimi başkanı Bayirma Shombuyeva, Dmitri Hrovostovsky Siberian State Academy Of Arts adına Rektör yardımcısı Prof. Dr. Svetlana Voitkevich, Dr. Anna Piankov ve çevirmen Julia Kulpakova katıldı.

Toplantıların devamında Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. İbrahim Uz, KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği ve hareketlilik yol haritası hakkında sunumu gerçekleştirdi. Ortaklardan temsilciler soru ve düşüncelerini sunarak katkıda bulundular.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi personeline ve tüm ortak kurumlarda proje kapsamında görev yapan birimlere teşekkürleri ve bir dahaki toplantının yüz yüze gerçekleştirilebilmesi temennileri ile toplantı sona erdi.