HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Söyleşisi
7 Aralık 2020, Pazartesi
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Söyleşisi

Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Psikolojik Danışman ve Yazar Şule Özcan ile çevrimiçi söyleşi gerçekleştirildi.

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Engelsiz Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter, Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Resmiye Nalan Ayvazoğlu, Engelsiz Birim Koordinatörlüğü ekibi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Söyleşiden önce Uşak Üniversitesinde öğrenim gören özel gereksinimli öğrenciler tarafından hazırlanan kısa video gösterildi.

Rektör Savaş etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa etmeyi dilediklerini belirterek, Uşak Üniversitesi olarak her konuda özel gereksinimli bireylerin yanında yer almaya ve onların hayatlarını paylaşmaya gayret ettiklerini ifade etti. Uşak Üniversitesinde engelsiz eğitim ve engelsiz erişim için göreve geldikleri andan itibaren çalıştıklarını söyleyen Prof. Dr. Savaş, başta Engelsiz Birim Koordinatörlüğü olmak üzere herkese teşekkür etti. Öğrencilerin hazırladıkları video karşısında çok duygulandığını aktaran Rektör Savaş, ‘‘Biz birlikte güçlüyüz. Bir gün değil her gün birlikteyiz. Şu an pandemiden dolayı yüz yüze olamasakta, halk ozanımız Neşet Ertaş’ın da dediği gibi ‘Kalpten kalbe bir yol vardır.’ Sizlerle gönüllerimiz bir. Sevgimiz bir.’’dedi.

Rektör Prof. Dr. Savaş’ın konuşmasının ardından 1978 yılında TRT ekranlarında gösterilen, doğuştan iki kolu olmayan Mehmet Temel ile yapılan röportaj izlendi.

Dr. Öğr. Üyesi Şule Güçyeter, Dr. Öğr. Üyesi Resmiye Nalan Ayvazoğlu, Arş. Gör. Gamze Ak ve Arş. Gör. Mehmet Atılgan moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, kendisi de özel gereksinimli bir birey olan Rehber Öğretmen, Psikolojik Danışman ve Yazar Şule Özcan, çocukluğu, eğitim hayatı ve mesleğiyle ilgili deneyimlerini aktararak soruları cevapladı.