HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ebediyete İntikalinin 82. Yıl Dönümünde Anıldı
10 Kasım 2020, Salı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ebediyete İntikalinin 82. Yıl Dönümünde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde Uşak’ta gerçekleştirilen anma etkinlikleri kapsamında, Vali Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, daire müdürleri ve il protokolünün katılımıyla Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Törenin ardından Rektör Savaş, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen programa katıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Uşak Üniversitesi Atatürk Anıtı önünde anma töreni yapıldı. Çelenk Sunma törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru, Genel Sekreter İbrahim Çalış, akademik ve idari personel katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nakilcioğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Çelenk Sunma Töreninin ardından, Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Atatürk ve Çağdaşlaşma” adlı çevrimiçi (online) konferans düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgün Koç’un konuşmacı olduğu çevrimiçi konferansa çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.