HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi TTO 1. AR-GE ve Tasarım Proje Pazarı Sonuçlandı
26 Ekim 2020, Pazartesi
Uşak Üniversitesi TTO 1. AR-GE ve Tasarım Proje Pazarı Sonuçlandı

Uşak Üniversitesi ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın (UTSO) işbirliği ile düzenlenen, "Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) 1. AR-GE ve Tasarım Proje Pazarı" sona erdi.

AR-GE ve Tasarım alanlarında proje fikirlerine sahip akademisyen, sanayici ve öğrencilerin, farklı alanlardan uzmanlarla bir araya getirmeyi, projelerine teknolojik ve finansal katkıda bulunabileceklerle buluşturarak, ikili iş birliklerinin sağlanabileceği proje platformu sunmayı amaçlayan etkinlikte; deri, tekstil, seramik, malzeme ve metalürji, elektrik-elektronik, bilişim, biyomedikal, makine, gıda, tarım ve diğer tüm kategorilerde proje sunumları yapıldı. Online platform üzerinden üç gün süren etkinlikte, davetli konuşmacıların ve katılımcıların proje sunumları yer aldı.

Projeler Yatırımcı Bulacak

Etkinliğin kapanışında derece alan projeleri açıklayan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman, bütün katılımcıları tebrik ederek, dereceye girenlere ödüllerini deklere ettiler. Prof. Dr. Savaş, ‘‘Yerli ve yabancı pazarda kalıcı şekilde yer bulmak için proje pazarı etkinlikleri büyük önem taşımaktadır. İlkini düzenlememize ve dünya olarak zor bir süreç içinde olmamıza rağmen etkinliğimiz yoğun ilgi gördü. Sizlere gösterdiğiniz ilgi ve katılımdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Temennimiz projelerin alıcı bulması, melek yatırımcılarla buluşturulması, ticarileşme potansiyeli olan projelerin keşfedilmesidir. Ödül alan, almayan tüm projeler çalışmanın ve emeğin ürünüdür. Her biri bizim için çok değerlidir. Güzel ve verimli bir etkinlik geçirdiğimize inanıyorum. Destek olan, katkı sunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.’’dedi.

Birincilik Geri Dönüşüm Projesine

Uşak Üniversitesi 1. AR-GE ve Tasarım Proje Pazarı Bilim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden Cemalettin Ünal, Mustafa Kaan Doğan ve Prof. Dr. Neslihan Doğan Sağlamtimur’un hazırladıkları “Tekstil Endüstrisi Pamuk Atıklarının Komposta Dönüştürülerek Mantar ve Bitki Toprağı Üretiminde Değerlendirilmesi” başlıklı proje birinci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Bayram Devlet’in yaptığı “Lityum-Sülfür Batarya Sistemi” başlıklı proje ikinci ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Nesli Yağmurcukardeş’in gerçekleştirdiği “Grafen Filmlerin Amonyak Sensör Uygulamalarına Yönelik Hidrojen Aşındırma Yöntemi ile Modifiye Edilmesi” başlıklı proje üçüncü seçildi.