HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 7. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin Başvuruları Sürüyor
30 Eylül 2020, Çarşamba
7. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin Başvuruları Sürüyor

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğunca bu yıl 14-18 Aralık 2020 tarihlerinde 7. kez düzenlenecek olan Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin başvuruları sürüyor. Onursal Başkanlığını Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın yaptığı festival, Covid-19 salgını nedeniyle hem çevrimiçi hem fiziksel hem de her iki yöntemin bir arada gerçekleştirilebileceği sürümlere hazırlık yapıyor.

Başkanlığını Doç. Dr. Murat Sezgin’in üstlendiği, yönetmenliğini Dr. Onur Keşaplı’nın yaptığı festivalin danışma kurulunda ise İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ve Yeni Medya Bölümü Başkanı Doç. Müzeyyen Sevtap Aytuğ yer alıyor. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin bu yılki Ön Seçici Kurulunda yer alan isimlerse şöyle sıralanıyor;

Ahmet Toğaç (yönetmen/yazar), Dilan Salkaya (eleştirmen), Erinç Durlanık (yönetmen), İhsan Koluaçık (akademisyen), Onur Cansız (eğitmen/yönetmen), Onur Keşaplı (akademisyen/yönetmen), Onur Sefer (yönetmen), Özgür Keşaplı Didrickson (yazar), Vahid Hosseini Nami (yönetmen), Yusuf Emre Yalçın (yönetmen/yazar), Zeynep Merve Uygun (akademisyen/yönetmen).

120 Ülkeden 3150 Başvuru

Şu ana kadar120 ülkeden 3150’nin üzerinde başvurunun yapıldığınıaktaran Onursal Başkan Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Yaşanan küresel salgına rağmen festivalimizde, sürpriz konuklarımız, özel gösterimlerimiz ve etkinliklerimizle sanatsal doku korumayı ve geliştirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Başta gösterime girmeye hak kazanan tüm filmlere telif ödenmesi olmak üzere pek çok ilke imza atan festivalin, geçtiğimiz yıl başlattığı, ön elemeyi geçen 100 film arasından finalistleri ve yarışacakları kategorileri belirleme görevinden sorumlu “Ara Seçici Kurul” ise bu yıl şu isimlerden oluşuyor;

Dilan Tüysüz (akademisyen), Francesca Català Margarit (yönetmen), Gökhan Kaya (yönetmen), Jan Vejnar (yönetmen), Nesli Özalp Tuncer (yönetmen/eğitmen), Oğuz Han Kaya (görüntü yönetmeni), Ufuk Aksoy (yönetmen).

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması ve Uluslararası Kısa Film Yarışmasıyla birlikte üç yarışmaya ev sahipliği yapan ve önümüzdeki haftalarda duyurulacak “Ana Seçici Kuruluyla” 21 dalda Kanatlı Denizatı Ödülü taktim etmeye hazırlanan festivalin son başvuru tarihi 15 Ekim.

Başvuru adresi ve ayrıntılı bilgi için;

https://filmfreeway.com/UsakWingedSeahorse