HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamasında
20 Ağustos 2020, Perşembe
Uşak Üniversitesi Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamasında

Dünya’da yer alan yükseköğretim kurumlarını, boyut, görünürlük, açıklık ve mükemmeliyet göstergeleri üzerinden değerlendiren "Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması" (Webometrics Ranking of World Universities) 2020 yılına ait üniversite sıralamalarını yayınladı. İspanya’nın en saygın kamu kurumları arasında yer alan  Consejo Superior de Investigaciones Científicas’a  (CSIC) bağlı The Cybermetrics Lab Araştırma grubu tarafından yayınlanan bu listede Uşak Üniversitesi Türkiye’deki üniversiteler arasında 89’uncu sırada ve dünya sıralamasında 3 bin 085’inci sırada yer aldı.

Yayınlanan Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamasında üniversitemiz, Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında yer alan Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi gibi kurumlar ile büyükşehirlerde yer alan İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi gibi kurumların önünde yer aldı. 

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Uşak Üniversitesi’nin, tüm öğretim elemanları ve birimleri ile birlikte dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer almak için emin adımlarla ilerlemekte olduğunu belirterek “Uşak Üniversitesi, Times Higher Education gibi saygın sıralama kuruluşlarının da değerlendirmesine alınmıştır. Belirli kriterlere göre değerlendirmeye alınabilen, izlenen ve her üniversitenin değerlendirmeye kabul edilmediği bu kuruluşta üniversitemiz yer almayı başarmıştır.  Bunun yanı sıra SCImago sıralamasına dahil edilen Uşak Üniversitesi, bu sıralamada yer alan 3 bin 896 yükseköğretim kurumu arasından dünya sıralamasında 637. olarak ilk 1000 üniversite arasında yer almıştır.”dedi.

Üniversite bünyesinde yapılan tüm çalışmalarda bölgeden başlayarak, ülke gelişimine katkı sunulmasının hedeflendiğini de vurgulayan Rektör Savaş, “Uluslararasılaşma amacıyla ve sürdürülebilir bir gelişim hedefiyle yoğun gayret gösteriyoruz. Öğretim elemanlarımız ulusal ve uluslararası ortaklı projeler üretmekte ve bölgesine değer katacak çalışmalar yapmaktadır. Bu noktada Yeni YÖK vizyonuyla bizleri kalite eksenli yolculuğumuzda daima destekleyen YÖK Başkanımız Sayın M. A. Yekta Saraç’a ve YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

 

3 bin 896 yükseköğretim kurumu arasından dünya sıralamasında 637. olarak ilk 1000 üniversite sıralamasına dahil edilen üniversitemizin SCImago sıralamasındaki detayı için, tıklayınız

 

Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması detayı için tıklayınız